Bij een tramongeluk in Nieuwegein is een 16-jarige jongen gisteren zwaargewond geraakt


ScreenShot352

 

Brandweermannen vouwen een tent uit om het ambulancepersoneel de kans te geven in alle rust het slachtoffer te verzorgen. screenshot van © Koen Laureij.

Bij een tramongeluk in Nieuwegein is een 16-jarige jongen gisteren zwaargewond geraakt. De scooterrijder werd op de tramoversteek bij Blokhoeve geschept door een sneltram. De scholier uit Nieuwegein werd ruim 20 meter meegesleurd. Het tramverkeer was uren gestremd.

Volgens de politie is de jongen zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk is gebeurd was gisteren nog niet duidelijk. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt dat. Het is aannemelijk dat de 16-jarige Justin de tram niet heeft gezien of dacht dat hij nog genoeg tijd had om voor de tram te kruisen. Met ongeveer 40 kilometer per uur werd hij geschept door de tram en zo’n twintig meter meegesleurd. De scooter werd vermorzeld tussen de tram en het perron.
Op internet hebben zijn vrienden het over ‘een vreselijk ongeluk’. De jongen was na de aanrijding niet aanspreekbaar. De brandweer haalde de roc-scholier onder de tram vandaan.
De Nieuwegeinse Meagan Helsen kent Justin. ‘Het is een aardige jongen die veel grappen maakt. Ik ken hem niet als iemand die onverantwoordelijke dingen doet. Natuurlijk is hij ook wel eens aan het ‘kloten’,’ zegt zij in het Algemeen Dagblad.
Het ongeluk gebeurde tegen half vier, kort voor het begin van de spits. Het tramverkeer lag uren plat. Niet lang na de spits reed de tram weer volgens de dienstregeling.
Bussen Enkele duizenden reizigers werden getroffen door het verkeersongeluk. Trams vanuit Utrecht reden niet verder dan het transferium Westraven en reizigers werden verder met bussen vervoerd. Er was ook een buspendel tussen Nieuwegein en IJsselstein

bron: AD/Utrechts Nieuwsblad.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Noodlot Ongeval en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s