Agent schiet hond dood voor ogen van baasje Let op: de video bevat schokkende beelden.


In Californië is een arrestatie op gruwelijke wijze uit de hand gelopen. Agenten schoten een hond dood die het wilde opnemen voor zijn baasje toen die in de boeien werd geslagen. Het schokkende incident werd gefilmd en op YouTube geplaatst.

Max, een tweejarige Rottweiler, werd tot viermaal toe beschoten. Het stuiptrekkende dier bleef dood op het asfalt achter, voor de ogen van zijn baasje.

Burgerrechten Een indrukwekkende politiemacht strijkt zondag neer in een wijk in de stad Hawthorne voor een razzia. Een man, later geïdentificeerd als de 52-jarige Leon Rosby, filmt het gebeuren met zijn hond Max aan de leiband. Rosby verklaarde achteraf dat hij het politieoptreden vastlegde omdat hij vreesde dat de burgerrechten wel eens geschonden zouden kunnen worden.

Rosby maakt enkele opmerkingen richting twee agenten, die daaarna op hem afstapten. De man brengt zijn hond naar de auto en wordt vervolgens door de politiemannen gehandboeid. Op dat moment begint Max te blaffen en springt hij door een openstaand raam van de auto.

De hond haalt uit naar de agenten. Een van hen voelt zich bedreigd en vuurt viermaal.

Zelfverdediging De politie verdedigt het optreden van de agent. Hij zou gehandeld hebben uit zelfverdediging. Leon Rosby beweert dat zijn hond helemaal niet agressief is, maar dat de agenten het dier hebben uitgelokt. Verder onderzoek wordt ingesteld.

A.C.A.B.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Dieren, Drama, Film, Film opname, Fotos, Geweld, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Onrecht, Politie, Schandalig, Tragedie, WEERZINWEKKEND, Werk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s