Sean Connery internationaal arrestatiebevel


sean-conneryDe Schotse filmacteur Sean Connery (82) en zijn echtgenote Micheline Roquebrune riskeren een internationaal arrestatiebevel als ze zich de komende zes maanden niet over een vastgoedschandaal laten verhoren. Dat kondigde de rechter volgens het Spaanse persbureau EFE vandaag in het Spaanse Marbella aan.

De onderzoeksrechter heeft al sinds 2010 tevergeefs geprobeerd Connery en diens echtgenote te ondervragen. Het echtpaar wordt ervan verdacht in de residentiële badplaats Marbella aan de Costa del Sol in een vastgoedaffaire verwikkeld te zijn geweest. Concreet gaat het om villa Malibu, tot 1999 eigendom van Connery. De Schot, die momenteel op de Bahama’s woont, verkocht de stek met grote winst door.
De waardevermeerdering zou veroorzaakt zijn doordat op de lap grond in 2004 en 2005 een vier verdiepingen tellend gebouw met luxewoningen werd opgetrokken.

Volgens de onderzoekers gaat het om een illegale constructie waarvoor een bouwvergunning werd toegekend door de notoir corrupte burgemeester van Marbella, wijlen Jesus Gil y Gil. Bovendien zou belastinggeld verduisterd zijn. Justitie voert een onderzoek naar meer dan twintig verdachten.
Het paar, dat steeds heeft beweerd dat er niets illegaal was bij de verkoop van hun villa, gaf als excuus hun leeftijd en wankele gezondheid. Ze willen wel meewerken met justitie en vragen schriftelijk beantwoorden. De Connery’s kunnen zowel in Marbella als op de Bahamas verhoord worden.

Het politieonderzoek kreeg de naam Operatie Goldfinger, naar de film van 1964. Dat is een van de vele waarin Connery de Britse geheime agent James Bond vertolkte.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Belasting, Film, Film opname, Frapant en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s