Eindelijk het ultieme bewijs Rapport: vriendjespolitiek in Rotterdamse deelgemeente.


ScreenShot307

Straatbeeld van de Afrikaanderwijk, een oude arbeiderswijk in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. © anp.

Vriendjespolitiek en machtsbederf speelden een rol binnen het bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Dat blijkt uit een lijvig rapport dat vrijdagmiddag na twee maanden onderzoek is gepresenteerd. Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzocht in opdracht van de deelraad acht onderwerpen waar mogelijk een luchtje aan zat. Hoezo mogelijk!!

Voorzitter Seyit Yeyden (PvdA) van de deelgemeente heeft volgens de onderzoekers oneigenlijke druk uitgeoefend op de manager van een bouwbedrijf dat een project in de deelgemeente wilde uitvoeren. Ook raadsleden hebben niet altijd integer gehandeld.

Een deelraadslid dat werkte bij een re-integratiebureau stemde mee over de financiering van datzelfde bureau. De Gemeentewet staat dat niet toe. Een andere volksvertegenwoordiger heeft politieke druk uitgeoefend om een stichting waarvan hijzelf eerder bestuurder was, aan huisvesting te helpen.

Geen namen Niet alle onderzochte dossiers leidden tot de conclusie van vriendjespolitiek. In het rapport worden geen namen van betrokkenen genoemd. Deelraadsleden die bij de presentatie van de onderzoeksresultaten aanwezig waren, zeggen geschrokken te zijn van de conclusies. Dinsdag en donderdag vergadert de deelraad erover. Het bestuur van de deelgemeente praat morgen al over het rapport.

De onderzoekers adviseren het ‘beperkt aantal personen dat zich schuldig maakt aan ongewenste gedragingen’ kritisch naar zijn eigen rol te kijken. Ook moeten raadsleden elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Een andere aanbeveling is dat het dagelijks bestuur zich steviger moet profileren in politiek gevoelige kwesties.

‘Flink geschrokken’ (KUCH) De PvdA in Rotterdam is flink geschrokken van het rapport. Dat zegt de gemeentelijke fractievoorzitter Marco Heijmen vrijdag op de website. ‘Ik ben flink geschrokken van een paar stevige uitspraken die door BING worden gedaan over het handelen van enkele van mijn partijgenoten. Ik vind dan ook dat de fractie Feijenoord zich alle aanbevelingen ter harte zou moeten nemen.’

De Rotterdamse PvdA zal volgens Heijmen ‘een indringend gesprek’ voeren met de deelraadsleden en bestuurders van de partij in Feijenoord.

De PvdA  probeert alleen zijn eigen straatje schoonvegen en zouden zich gewoon dood moeten schamen,

Redactie leden van Dutch TV hebben ook honderdduizenden euro’s verloren door een zeer verrotte corruptie van deze gemeente waarin zelfs politie etc. volledig buiten alle perken zijn gegaan ook het O/B/R/ van de gemeente Rotterdam heeft inzake een meer dan verderfelijke rol gespeeld, en doet dit nog steeds. Ook is het belang van een paar kantonrechters met absurde uitspraken die voor de hoger raad gebracht zullen worden. De gemeente Rotterdam is waarschijnlijk qua fraude en corruptie de koploper van Nederland.

Wordt vervolgd.

Bronnen DTV_NL en ANP

Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Belasting, Bizar, Censuur, Corruptie, Dagboek, Diefstal, Doofpot, dwalingen, Fatale Blunder, Film, Film opname, Fotos, Frapant, Fraude, geld, Geweld, Hoofd verantwoordelijke, Justitie, LEAKS, Macht-Misbruik, Maffia-Media, Media manipulatie, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Noodlot Ongeval, Normen en Waarden, O.M., Onrecht, Oorlog, opmerklijk nieuws, Oud-SS'ers spreken, Overig, Overval, Persoonlijk, pesten, Politie, Politiek, Rechtbank, Rechterlijke dwalingen in Nederland, Rijksrecherche, Satire, Schandalig, Verhalen, Voorspellingen, WEERZINWEKKEND, Werk, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eindelijk het ultieme bewijs Rapport: vriendjespolitiek in Rotterdamse deelgemeente.

  1. koos zegt:

    Wat zij het tog een stél schurken bij díe gemeente. Gewoon zakken vullen en de rest kan de ,,,,’….

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s