Verdachte schoot Haagse Rinus ‘per ongeluk’ (KUCH) dood


(VAN ONE PENOSE-REDACTIE)
 

Rini van Setten, ook bekend als Haagse Rinus. © AD.
Eén van de verdachten die vastzitten voor de dood van Rini van Setten, ook bekend als Haagse Rinus, heeft verklaard hem ‘per ongeluk’ te hebben gedood. Dat gebeurde met één schot door het hoofd. Setten werd in februari dood gevonden langs de Lekdijk in Bergambacht.

Het Openbaar Ministerie gaat de verklaring van de verdachte verder onderzoeken, meldt Omroep West. Hoewel zijn lichaam in Bergambacht werd gevonden, stelt het OM dat de Haagse Rinus in Den Haag is omgebracht. In totaal zijn er vijf mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord.
Nadat het lichaam van Van Setten op 8 februari werd gevonden, vonden er diverse arrestaties plaats. Vier mannen werden opgepakt, onder wie leden van de motorclub Satudarah Trailer Trash in Den Haag. De politie doorzocht het clubhuis van Satudarah. Het OM heeft altijd rekening gehouden met de mogelijkheid dat de Hagenaar daar gedood werd.
Later arresteerde de politie ook een 32-jarige Nederlander die verbleef in de Dominicaanse Republiek. Verdachte Raymond K. stond internationaal gesignaleerd in verband met de zaak. Hij werd overgebracht naar Nederland.
Het Openbaar Ministerie spreekt vandaag tegen dat Haagse Rinus zou zijn gemarteld en verminkt. Die geruchten deden de ronde, maar in het belang van het onderzoek zijn de verhalen niet eerder tegengesproken.
Bron ANP/AD./omroepwest.nl
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Misdaad, Misdrijf, Moord en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s