Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse failliet verklaard


ScreenShot287

© anp.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is maandag failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Het ziekenhuis is niet in staat om het personeel deze maand te betalen.

Het in opspraak geraakte ziekenhuis blijft wel hopen op een doorstart. Met een aantal partijen zijn ‘vergevorderde gesprekken gaande’, liet het ziekenhuis weten. Eind deze week moet daar duidelijkheid over zijn. Met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is het Ruwaard in gesprek over een afbouwscenario, mocht de doorstart niet lukken.
Het ziekenhuis blijft wel open voor patiënten; die zorg gaat onveranderd door, zo meldt het Ruwaard. ‘De zorgverzekeraars garanderen de zorgverlening en patiëntveiligheid in het kader van hun wettelijke zorgplicht’, zo staat in een schriftelijke verklaring. Als echter deze week geen doorstart mogelijk is, wordt de patiëntenzorg afgebouwd. Op welke termijn, is nog niet duidelijk.
Vanwege het faillissement krijgen alle medewerkers formeel ontslag. Eerder dit jaar werden al 155 van de 1100 medewerkers ontslagen.
Sinds november in de problemen De problemen begonnen in november vorig jaar met een rapport over het ongewoon hoge aantal doden op de afdeling cardiologie in 2010. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelde het ziekenhuis onder verscherpt toezicht, omdat er sprake zou zijn van een ‘acuut en ernstig gevaar voor de patiëntveiligheid’. Alle leden van de maatschap cardiologie moesten het werk neerleggen.
Het ziekenhuis kreeg ook financiële problemen en moest een deel van het personeel ontslaan.
Doorstart Het Ruwaard van Putten ziekenhuis hoopt nu dus op een doorstart. Met een aantal partijen zijn ‘vergevorderde gesprekken gaande’, liet het ziekenhuis weten.
Gesprekken met drie andere ziekenhuizen (Maasstad, Ikazia en Van Weel-Bethesda) over een mogelijke overname ketsten in april nog af omdat de ziekenhuizen er niet uit kwamen met de zorgverzekeraars, banken en het waarborgfonds: het financieel risico voor de drie ziekenhuizen zou te groot zijn.
Niet in belang hartpatiënten Een faillissement is niet in het belang van de patiënten in de regio en ook niet in het belang van het personeel. Daarom hoopt de Stichting Hartpatiënten Nederland dat er een ‘krachtige’ overnamepartner komt voor het ziekenhuis in Spijkenisse ‘die de zaak op orde kan krijgen’. Dat heeft de belangenorganisatie maandag laten weten in reactie op de faillissementsaanvraag van het ziekenhuis.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Blunder, Censuur, Corruptie, Diefstal, Diversen, Dood door schuld, Doofpot, Drama, dwalingen, Fatale Blunder, Frapant, Justitie, LEAKS, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Noodlot Ongeval, Normen en Waarden, O.M., Onrecht, opmerklijk nieuws, Persoonlijk, pesten, Recepten, Rechtbank, Religie, Rijksrecherche, Schandalig, Televisie, Tragedie, Verborgen Camera, Verhalen, Voorspellingen, WEERZINWEKKEND, Werk, wonderen opmerklijk nieuws, zelfmoord en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s