Molukkers werden gewoon afgeslacht ‘Treinkapers De Punt werden geliquideerd’


© anp.

Mariniers die bij de bevrijdingsactie in de ochtend van 11 juni 1977 de gekaapte trein bij De Punt binnenstormden, hebben nog levende en gewonde Zuid-Molukse kapers geëxecuteerd. Zeker drie en mogelijk vier kapers werden door de mariniers doodgeschoten. Dat blijkt uit onderzoek van freelance-journalist Jan Beckers, meldt het Dagblad van het Noorden.

De bij bestorming omgekomen gijzelaar Rien van Baarsel werd tevens dodelijk getroffen door vuur van de mariniers, niet door een kogel uit een Moluks wapen. Dat zijn de voornaamste conclusies die Beckers trekt op basis van zijn onderzoek.
Beckers’ bevindingen wijken sterk af van de officiële lezing dat alle gedode kapers omkwamen bij het spervuur op de trein, dat voorafging aan de bestorming.Jaren geleden schreven wij al een stuk hier over moord op commando door minister Mr. van Agt van het CDA.ENKELE MAANDEN GELEDEN WERDT DE VOORMALIG LEIDER VAN HET COMANDO voorgedragen tot ridder van Oranje wat hij weigerde omdat hij geen lint wilde hebben voor het in zijn ogen vermoorden van mensen iets wat hem sierde en ook toen hebben  wij daar een artikel over gemaakt.

Oud-commandant Kees Kommer van de mariniers weigerde het lintje. Hij vond dat hij geen medaille verdiende voor ‘het doden van mensen’. Het is een terechte weigering. Ook de vorige commandant der strijdkrachten, Dick Berlijn, voelde dit goed aan en nam zaterdag afstand van de besluit van minister Hans Hillen (Defensie) om de mariniers de decoratie te geven.

 

 

Het Mollukse leger en hun gezinnen zijn door ons vergeten en bedrogen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Blunder, Corruptie, Diversen, Doofpot, Drama, Fatale Blunder, Film, Film opname, Fotos, Frapant, Geweld, Hoofd verantwoordelijke, Justitie, Macht-Misbruik, Media manipulatie, Militair ingrijpen, Misdaad, Misdrijf, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Onrecht, Oorlog, opmerklijk nieuws, Overval, Persoonlijk, Politiek, Rechterlijke dwalingen in Nederland, Schandalig, Tragedie, Verborgen Camera, Verhalen, War, WEERZINWEKKEND, Werk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Molukkers werden gewoon afgeslacht ‘Treinkapers De Punt werden geliquideerd’

  1. Jacqueline zegt:

    Ja en over een tijdje kunnen wij lezen hoe Fortuyn werd afgeslacht in opdracht van een politieke moordmachine .. Spervuur? Laat me niet lachen .. er zijn letterlijk mensen geliquideerd! R.I.P allen die zijn omgekomen!

  2. Klaas Jol zegt:

    We kunnen ook beter vrouwen als Zegveld dan echte mariniers naar een probleemgebied met radicalen sturen om het pleit te beslechten.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s