Grote Marokkaanse jeugdbende in Culemborg opgerold


’Groep bestaat uit 50 Marokkaanse jongeren’

Politiepatrouille in Culemborg. © anp.

In Culemborg heeft de politie vanmorgen een  Marokkaanse criminele jeugdbende opgerold. In alle vroegte werden zeven Marokkaanse jongens van hun bed gelicht. Op diverse plaatsen waren huiszoekingen, meldt de politie. De jongeren van tussen de 16 en 20 jaar worden verdacht van witwaspraktijken en circa 250 woninginbraken of pogingen daartoe. De Marokkaanse bende zorgde voor veel overlast in met name de wijken Terweijde en Voorkoop in Culemborg-Oost.

‘Bewoners en agenten werden uitgescholden, geïntimideerd en hinderlijk gevolgd door de groepsleden’, zegt een politiewoordvoerster. Onder de aangehouden verdachten zijn volgens haar twee minderjarigen. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.
Aan de politieactie van dinsdag deden 100 mensen mee, van wijkagenten en rechercheurs tot medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM). De politie hield de bende al sinds augustus vorig jaar in de gaten. ‘De groep bestaat uit in totaal zo’n 50Marokkaanse jongeren. Ze opereerden in steeds wisselende samenstelling’, legt de woordvoerster uit. De opgepakte verdachten zijn de zeven kernleden van de bende. Zij worden vermoedelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Burgemeester Roland van Schelven van Culemborg noemt het ‘buitengewoon goed nieuws’ dat de politie dinsdagochtend vroeg zeven verdachten heeft opgepakt die bij een criminele jeugdbende zouden horen. De Gelderse plaats kampt al jaren met ernstige overlast door jongeren.
Het aantal overlastgevende groepen is in de afgelopen jaren teruggebracht van 11 naar één. De dinsdag opgepakte Marokkaanse jongeren behoren volgens een woordvoerster van de gemeente tot een bende die de Gelderse plaats al jaren teistert. Volgens de burgemeester is de aanpak van de criminele jongeren een prioriteit van de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente.

Eerder zorgde deze bende tot heftige taferelen met Molukkers met trieste hoogtepunt dat de bende zelfs op meisjes en andere mensen tijdens oudjaarsnacht gewoon met een auto in hun tuin inreed

Politiek politie de gemeente heeft al die tij de Molukkers in de steek gelaten, laten wij hopen dat inmiddels nu echt duidelijk zijn wat er in Culemborg speelde en Wilders Zijn belofte tegen de Molukkse samenleving eindelijk waar maakt

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Corruptie, Diefstal, Doofpot, Drama, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s