Is Ingrid Visser verdwenen omdat zij een flinke geldbedrag tegoed had?


Ex: Ingrid nooit uitbetaald door Spaanse volleybalclub

Een Nederlandse vrouw helpt in Murcia met zoeken naar de vermiste Ingrid en Lodewijk © epa.

Hoe meer informatie naar buiten komt over de in Spanje vermiste Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein, hoe vreemder de zaak wordt. Zo zijn er nieuwe getuigen die verklaren dat het stel niet vorige week maandag, maar dinsdag verdween in Murcia. De man met wie Visser tot 2009 een relatie had, kan maar één reden verzinnen voor de raadselachtige verdwijning: een geldkwestie. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De vermister Ingrid Visser © anp.

‘Ingrid komt nooit te laat. Zelfs niet op feestjes van vrienden. Ze is ook doodsbang haar vliegtuig te missen en informeert bij vertraging meteen het thuisfront.’

Ex-vriend Rico Guimaraes

Kelner Pedro Fernandez (28) kan er nog boos om worden. De afgelopen dagen meldden de Spaanse media telkens dat Ingrid Visser en Lodewijk Severein maandagmiddag verdwenen. ‘Terwijl ik hen maandagavond omstreeks half 9 nog koffie serveerde in de hotelbar,’ zegt hij zuchtend.
‘Onjuiste informatie’ Boos over de onjuiste informatie, stapte de kelner woensdag naar de politie en legde er een verklaring af. Door de drukte in de bar had hij naar eigen zeggen geen tijd om met Visser en Severein te praten.
Kamermeisje Toñi van hotel El Churra Vistalegre zegt zeker te weten dat het stel overnachtte in het hotel. ‘Ik maakte de overduidelijk beslapen bedden van de twee dinsdagmorgen omstreeks 10 uur op.’ De Nederlanders zelf zag ze niet, wel hun bagage.
Hoteldirecteur Imaculada Nicolas bevestigt de informatie. Ook zij begrijpt niet waarom steeds wordt gezegd dat de Nederlanders maandag verdwenen. ‘Het was dinsdagmiddag omstreeks 3 uur. Dat heb ik vanaf het begin gezegd, maar iedereen denkt dat ik me vergis,’ zegt ze schouderophalend.
Fiat Panda Aan de hand van de al bekende en de nieuwe informatie ontstaat langzaam maar zeker een beeld van wat voorafging aan de mysterieuze verdwijning van de twee Nederlanders. Ze vlogen maandagmorgen 13 mei van Eindhoven naar Alicante, huurden er een zwarte Fiat Panda, reden ermee naar Murcia, checkten omstreeks half 4 in, lunchten tot half 5 in het halfopen restaurant La Terrazza om de hoek bij het hotel en liepen daarna richting een drukke avenue. Zoals het nu lijkt, stapten de twee er in hun huurauto, om die omstreeks 8 uur weer te parkeren vlakbij het volleybalstadion waar Visser vele competitiewedstrijden speelde met CAV Murcia, de club waar ze van 2009 tot halverwege 2011 een contract had.
De politie ontdekte de wagen dinsdagnacht op een parkeerplaats bij het stadion, maar wil niet bevestigen dat het stel dinsdag nog is gesignaleerd. Die dag hadden Visser en Severein een afspraak bij een vruchtbaarheidskliniek, waar ze niet kwamen opdagen.
‘Vreemd verhaal’ Een vreemd verhaal, vindt ook Vissers ex-vriend Rico Guimaraes (43). De Braziliaans-Amerikaanse volleyballer was 9 jaar samen met de Nederlandse volleybalster. Toen zij in 2011 voor een Russische club ging spelen, keerde hij terug naar de Verenigde Staten. Hoewel ze uit elkaar zijn, houdt hij nog van haar, bekent de veertiger over de telefoon vanuit Los Angeles.
‘Ik word gek hier. Het is dat ik vanwege mijn werk niet weg kan, maar anders was ik allang naar Murcia gevlogen.’
Guimaraes zegt niet te kunnen geloven dat twee ‘zulke lange mensen’ (Visser en Severein zijn bijna 2 meter) zomaar verdwijnen in een rustige stad.  Hij sprak Visser anderhalve maand geleden voor het laatst over de telefoon. Ze zou de scheidingspapieren klaarmaken, zegt Guimaraes. ‘Al mijn huwelijksdocumenten liggen in Huizen. We discussieerden op een vriendelijke manier.’
Voor de volleyballer, die Visser in 1997 ontmoette toen hij uitkwam voor een club in Breda, is het uitgesloten dat zij en haar partner opzettelijk verdwenen. ‘Ingrid komt nooit te laat. Zelfs niet op feestjes van vrienden. Ze is ook doodsbang haar vliegtuig te missen en informeert bij vertraging meteen het thuisfront,’ zegt Guimaraes.
Zakenman Lifante Voor hem kan de verdwijning alleen maar te maken hebben met geld. ‘Iemand die achter zakenman Lodewijk aan zit voor zijn centen, of in de clinch ligt met Ingrid. Ze is nooit uitbetaald door de volleybalclub in Murcia,’ aldus de ex-echtgenoot.
Grote man bij de bewuste club was de steenrijke Evedasto Lifante. Hij betaalde een Poolse topspeelster ooit uit in appartementen die achteraf nauwelijks iets waard bleken te zijn. De crisis deed zijn Spaanse vastgoedimperium in elkaar storten. Inwoners van Murcia omschrijven hem als een maffioos type.
Lifante is onbereikbaar. De Spaanse politie zegt niet te denken dat de verdwijning van Visser en haar partner iets te maken heeft met het volleybalverleden van de Nederlandse.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenland, Corruptie, Frapant, Klokkenluideronline, Macht-Misbruik, Maffia-Media, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, opmerklijk nieuws, Opsporing verzocht, Schandalig, Sport, Tragedie, Vermist en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Is Ingrid Visser verdwenen omdat zij een flinke geldbedrag tegoed had?

 1. Eldert zegt:

  Op basis van deze informatie lijkt mij het volgende scenario mogelijk

  Op dinsdagavond melden Ingrid Visser en Lodewijk Severein zich bij Evestdo Lifante. We weten dat Visser nog geld tegoed heeft van Lifante en ze wil dat opeisen. Samen met Severein denkt Visser sterker te staan richting Lifante. Echter Lifante had daarop gerekend en had 2 handlangers achter de hand. Het gesprek tussen Visser en Lifante loopt uit de hand en er ontstaat ruzie. De handlangers komen te voorschijn en er vallen schoten. Dit heeft een dodelijke afloop. Lifante raakt in paniek en besluit om de lijken van Visser en Severein weg te werken. Vervolgens is Lifante onbereikbaar.
  Het kan zijn dat er eerder telefoonverkeer heeft plaats gevonden tussen Visser en Lefante om de afspraak te maken. Lifante wist daarom dat Visser zou komen, want zij is stipt in haar afspraken. En Lifante vermoedde dat ze niet alleen was, dus daarom had hij wat handlangers geregeld.

 2. Beste Eldert
  Bedankt voor het oplossen van deze zaak je waarneming zou zomaar kunnen. Ben wel nieuwsgierig hoe je zo de details kan waarnemen 🙂 Als je dit nu ook even tegen de Spaanse politie vertelt kunne we het afsluiten

 3. Voorarrest oud-manager volleybalclub Murcia verlengd

  ‘Severein leende grote som geld aan moordverdachte’

  Lugubere details en mogelijke zwangerschap schokken familie

  Vermoorde Visser en partner in stukken gezaagd

 4. Oud-volleybalster Ingrid Visser en zakenman Lodewijk Severein zijn doodgeslagen. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van de autopsie, zo schrijft de Spaanse krant La Verdad vrijdag. Het werk van de forensische onderzoekers was bijzonder …

 5. Geweldig Jan bedankt voor de tip dit had ik zelf niet kunnen verzinnen hoe zit het nu met I.Z. en de R.R.? wordt een beetje ziek van lijntje en corruptie Caprice!

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s