Moord op Marigret Fullinck (20) uit Rotterdam nu al 4 maal uitgesteld.


Marigrets lichaam werd maart vorig jaar aangetroffen in De Vliet in Rijswijk nadat ze een maand vermist was geweest. Precies een jaar later liepen familie en vrienden van de vrouw een stille tocht die eindigde op de plek waar ze werd gevonden.

Kleine foto: Marigret. © GUUS SCHOONEWILLE EN DANNY BOTMAN.

Voor de vierde keer is de rechtszaak tegen de verdachte van de moord op Marigret Fullinck (20) uit Rotterdam uitgesteld. Telkens weer hopen hopen de nabestaanden antwoord op hun vragen te krijgen. Ruim een jaar na dato zitten ze nog steeds met onverwerkt leed.

De goedlachse Marigret werd in februari vorig jaar vermoord en gedumpt in het water van De Vliet in Rijswijk. Haar Schiedamse ex-vriend Kendrick M. (21) wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht de jonge vrouw te hebben omgebracht. De student ontkent, hoewel Marigrets vader overtuigd is van zijn schuld. Het vreet aan hem dat de rechtszaak tegen M. ook deze maand weer is uitgesteld.
Het treft vader Gregory Fullinck elke keer opnieuw als hij hoort dat de behandeling van de rechtszaak wordt aangehouden. Deze maand is het de vierde keer dat hij de Haagse rechtbank verliet zonder dat hij te weten was gekomen hoe zijn dochter om het leven is gekomen.
Vermist ‘We willen het boek sluiten,’ zegt Gregory, ‘zodat we eindelijk normaal verder kunnen met ons leven. Er zijn nog zoveel vragen waar we onderhand wel eens een antwoord op zouden willen krijgen. Het proces waar we nu in zitten, duurt veel te lang. Ik word er moe van.’
Marigret werd in februari vorig jaar als vermist opgegeven. Ze had na meerdere ruzies haar vriend verlaten, trok bij haar vader in maar kreeg daarna toch weer contact met hem. Marigrets familie leefde tussen angst en vrees, want er waren aanwijzingen dat ze werd mishandeld. De blauwe plekken, die ze soms had, weet ze aan onschuldige ongelukjes.
Toen ze een maand later dood werd gevonden in De Vliet, wist Gregory het zeker. Kendrick had haar dochter vermoord. Uitzinnig van woede en verdriet zocht hij hem thuis in Schiedam-Oost op, riep dat hij een moordenaar was en gooide een ruit bij hem in.
Opgehangen Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt Kendrick de knappe, jonge vrouw te hebben gewurgd en daarna haar stoffelijk overschot met twee bekenden in Rijswijk te hebben gedumpt. Kendricks advocaat stelt dat het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd. ‘Kendrick vond haar in de douche bij hem thuis. Ze had zich er volgens hem aan de douchestang opgehangen,’ zegt de raadsman. ‘Hij is in paniek geraakt toen hij haar in zijn douche zag hangen en heeft met twee bekenden haar lichaam weg willen werken.’
In februari dit jaar werd de rechtszaak uitgesteld omdat de rechtbank Kendrick eerst in het Pieter Baan Centrum onderzocht wil hebben door gedragsdeskundigen. Nu is de zaak weer doorgeschoven vanwege de onderzoekswensen van de advocaat.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Geweld, Moord, O.M., opmerklijk nieuws, Rechtbank en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s