Politie spoor totaal bijster in vermissingszaak en PVV terecht woest.


De politie gaf gisteren foto’s vrij van de kleding die Denis droeg op de dag dat hij zelfmoord pleegde © politie.

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes uit Zeist heeft de laatste dag en nacht van zijn leven voorbereid. Daar is de politie na ruim een week zoeken naar de kinderen vrij zeker van. De politie denkt dat de man vorige week maandag met zijn kinderen op de achterbank een soort ‘afscheidsrit langs voor hem belangrijke plekken’ heeft gemaakt.

Een belangrijke aanwijzing voor voorbereidende handelingen was volgens een woordvoerder van het rechercheteam de zeer recente ontdekking dat de Vleutenaar nooit contant geld op zak had, maar maandag ineens geld heeft gepind. ‘En daarvan is onderweg een flink bedrag uitgegeven. Misschien kocht hij die dag de sleepkabel en de spanband die bij zijn lichaam zijn gevonden. Zeker is in elk geval dat hij heeft willen voorkomen dat hij een pinspoor achter zou laten’, meent de politie.

Woede om achterhouden informatie Julian en Ruben

© ANP.

De PVV is verontwaardigd over het feit dat de politie tot gisteravond heeft gewacht met het naar buiten brengen van cruciale informatie over de verdwijning van de broertjes Ruben en Julian. Ook de initiatiefnemers van de burgerzoekacties naar de jongetjes zijn woedend.

Dat schrijft De Telegraaf. De PVV vindt het schandalig als justitie bewust wachtte met het uitzenden van deze essentiële informatie tot de uitzending van Opsporing Verzocht.’Omwille van een deal met een programma kan niet worden vertraagd’, zegt Kamerlid Bontes verontwaardigd.

“Dit gaat om levens en is geen spelletje van ‘wie krijgt het nieuws’. De informatie moet direct openbaar worden. In dit soort gevallen telt iedere seconde, het gaat om levens.’

De initiatiefnemers van de burgerzoekacties zijn boos. “Had die kledingstukken eerder getoond. Dat had wellicht de opsporing kunnen bespoedigen’, aldus Wanda van de Bovenkamp en Marc Satijn. ‘Er werden immers ook eerder een trekkabel en een spanband getoond.’
Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd duidelijk dat de politie informatie heeft achtergehouden. Zo werden in de uitzending pas opnamen van zijn kleding vrijgegeven en werd duidelijk dat Denis cash geld pinde, een deel ergens moet hebben uitgegeven en nog door een getuige in een straat in Neerbeek werd gezien.
Volgens het OM gaat het om ‘fasegewijs vrijgeven van informatie en steeds breder rechercheren, waar niets mis mee is’

© anp.

update Een nieuwe zoekactie door de politie naar de vermiste jongens Ruben (9) en Julian (7), in het Limburgse Geulle, heeft zondag niets opgeleverd. De broertjes  zijn niet gevonden. Dat liet de politie zondagavond rond kwart over negen weten. Maandag wordt de actie hervat.

De vader van de vermiste broertjes had schoenen als deze. © Politie
.
Ruben en Julian. © Politie Utrecht.
© anp.
© anp.
De politie zoekt in Geulle naar de broertjes Ruben en Julian. © anp.
Vrijwillers op de Utrechtse Heuvelrug, zondag. © anp.
© anp.

De politie zette de zoekactie op touw naar aanleiding van ‘nieuwe informatie’. Welke informatie dat is, wilde de politie niet kwijt.

Schoenen
Wel is duidelijk geworden dat de politie op zoek is naar de schoenen van de vader van de vermiste broers. Dat meldt de NOS. Het lichaam van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd dinsdag in het recreatiegebied Het Doornse Gat aangetroffen zonder schoenen. De schoenen werden ook niet bij hem of thuis gevonden.

Ook is de politie op zoek naar een stuk sleepkabel. Een deel van de kabel is op de plek van de zelfmoord aangetroffen, de politie weet niet waar de rest is. Er is ook een spanband gevonden bij het lichaam van de man. De politie zegt niet te weten of die iets met de zaak heeft te maken. Mogelijk heeft de vader die band onlangs ergens gekocht.

Visvijver
De zoekactie begon rond half zes in het recreatiegebied in de omgeving van de Kleivelderweg. Daar is onder meer een visvijver. Die wordt maandag verder onderzocht.

Deze keer werd gezocht door een grote groep van onder meer militairen en mariniers, een politiehelikopter en speurhonden. Geulle ligt vlakbij Beek, waar de vader maandagavond nog is gezien bij een onbemand tankstation. Hij stond op camerabeelden; dat was op 6 mei om 22.18 uur. Om 22.45 uur die avond is zijn gsm ook waargenomen in die omgeving. De vader is  dinsdagochtend dood aangetroffen in de bossen bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

De politie had zondag bij Geulle uit voorzorg een persvak ingericht vlakbij het betreffende gebied. De ME heeft verscheidene wegen die het gebied in leiden, afgesloten. Ook zijn wandelaars uit het gebied weggestuurd; omwonenden mogen het gebied niet in.

Vrijwilligers
De vrijwilligers die zondag gezocht hebben naar de broertjes in de omgeving van de pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug en in het Limburgse Beek hebben niets ‘bruikbaars’ gevonden.

Volgens de woordvoerders van de clubs zijn op sommige momenten wel agenten komen kijken naar mogelijk verdachte plekken, maar heeft dat uiteindelijk niets opgeleverd. In het bosgebied bij Beek in Limburg zochten zondag ongeveer 40 mensen, bij Austerlitz ongeveer 10.

De politie gaf zaterdagavond een gedetailleerde kaart vrij met daarop de plaatsen waar de vader aantoonbaar heeft gereden. De politie kon die route uitstippelen aan de hand van de gps-gegevens van de mobiele telefoon van de vader.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Blunder, Censuur, Drama, Fatale Blunder, Frapant, Hoofd verantwoordelijke, Justitie, Macht-Misbruik, Media manipulatie, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Noodlot Ongeval, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Opsporing verzocht, Politie, Rijksrecherche, Schandalig, Televisie, Tragedie, Verborgen Camera, WEERZINWEKKEND, Werk, zelfmoord en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Politie spoor totaal bijster in vermissingszaak en PVV terecht woest.

  1. ronald zegt:

    Wat de politie ook nog niet vermelde , maar wel ongeveer 5 dagen na de vermissing via de pers naar buiten kwam , is dat zijn ex vriendin in Neerbeek woont.

  2. Isabel Blanco zegt:

    Onbegrijplijk hoe hier blunder op blunder wordt gemaakt. Vandaag hebben ze het over een handlanger. Gisteren bleek de verkeerde auto gefilmd te zijn. Het wordt pijnlijk duidelijk dat de reorganisatie de Politie tot een amateurclubje heeft gemaakt.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s