Ondanks de nationale politie veranderd er maar weinig


iambupol

Verdachte politiechef vrijgelaten

De politiemedewerker die wordt verdacht van een zedenmisdrijf, is een hoge functionaris binnen het voormalige korps Zuid-Holland Zuid. De man, die gisteren is vrijgelaten, is voorlopig geschorst. Het Bureau Interne Zaken is een onderzoek tegen de man gestart.

De verdachte is Dordtenaar John van P. (59). Het Openbaar Ministerie (OM), dat strafrechtelijk onderzoek doet, meldt niet welke functie hij bekleedt bij de politie-eenheid Rotterdam, waarin de districten Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond zijn samengegaan.

Ver voor de fusie, begin jaren ’90, diende Van P. als chef van de surveillancedienst in de Zwijndrechtse Waard en studeerde hij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Behalve hoofdinspecteur bij de politie en meester in de rechten mag de in opspraak geraakte politieman zich ook doctorandus in de bestuurskunde noemen.

De Dordtenaar is altijd actief geweest in het vrijwilligersleven. Van P. was voorzitter van de Dordtse tak van Amnesty International en bekleedde bestuursfuncties bij onder meer een kinderdagverblijf en de organisatie achter de intocht van Sinterklaas. Momenteel is hij commissaris van de jeugduitwisseling van de Lions Club in Dordrecht.

Begin deze eeuw werkte Van P. een aantal jaren als nationaal coördinator aanpak Voertuigcriminaliteit en de laatste jaren was hij informatiemanager in de veiligheidsregio.

Drugs Hoe de verdachte, een gescheiden vader, en de Hellevoetse met elkaar in contact zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Volgens justitie kenden ze elkaar al langer. Er zijn aanwijzingen dat beiden drugs hebben gebruikt. Die zouden zijn meegenomen door de verdachte politieman. Justitie wil niets meer kwijt dan dat Van P. wordt verdacht van ‘het overtreden van de Opiumwet’. In welk perspectief het zedendelict moet worden geplaatst, houdt het OM nog geheim.

De nacht van de aanhouding van de politieman is een ambulance naar de woning van de vrouw in Hellevoetsluis gestuurd. ‘Maar ze ligt niet in het ziekenhuis,’ meldt de woordvoerder van het OM.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Censuur, Corruptie, Diversen, Doofpot, Drugs, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, Politie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s