Zoekactie broertjes Julian Denis (7) en Ruben Denis (9) verplaatste zich Limburgse Elsloo na Tip.


Update:
De politie heeft de zoektocht naar de twee spoorloos verdwenen broertjes Julian (7) en Ruben (9) uit Zeist in het Limburgse Elsloo woensdagavond rond 22.00 uur gestaakt. Het is te donker om verder te speuren.Zoektocht2

. “Wij hebben een tip binnengekregen op grond waarvan we nu zoeken.”

ELSLOO – De politie kamt momenteel met zoekspecialisten van het Korps Mariniers, de Koninklijke Landmacht en de Mobiele Eenheid het Bunderbos bij het  uit naar de twee spoorloos verdwenen broertjes Julian Denis  (7) en Ruben Denis (9) uit Zeist.

De vader van de kinderen, die dinsdagochtend in Doorn zelfmoord pleegde, tankte maandagavond bij een onbemand tankstation bij het naburige Neerbeek en had toen zijn zoontjes bij zich. Uit beelden uit camera’s bij de pomp blijkt dat een van de kinderen op dat moment voorin en het broertje achterin de Hyundai Getz van de vader zat.

Vooruitzichten somber

RubenJulianDe politie beschikt over aanwijzingen dat de kinderen zich in het bos bevinden. De vooruitzichten over het leven en welzijn van Julian en Ruben zijn zeer somber.

Afscheidsboodschap

Volgens onbevestigde bronnen is een concrete afscheidsboodschap van de vader aangetroffen. De politie wil dat niet bevestigen. “Wij hebben een tip binnengekregen op grond waarvan we nu zoeken.”

Verschrikkelijk

Bij de afzettingen rondom het Bunderbos staan veel toeschouwers. Zo ook Bert Jacobs uit Elsloo. “Dit gaat je niet in de koude kleren zitten”, zei hij. “Normaal gesproken gebeurt hier niet meer dan een inbraak of een diefstal. Elsloo is een dorpskern waar iedereen elkaar kent. We vinden dit verschrikkelijk voor de moeder van de twee jongens. Niet weten waar je kinderen zijn, en dan onder deze omstandigheden; ik moet er echt niet aan denken.”

Jeugdzorg

In het gezin speelden dusdanige problemen dat Jeugdzorg bij de familie betrokken was. Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg in Utrecht bevestigde eerder vandaag dat de familie vrijwillige hulpverlening kreeg.

Problemen

De ouders van Julian en Ruben zijn twee jaar geleden op moeizame wijze gescheiden en hadden nog steeds problemen. Met elkaar De uit Vleuten afkomstige vader, fysiotherapeut Jeroen Denis, beroofde zich dinsdag in een bos in Doorn van het leven. In dat gebied werd dinsdagavond en afgelopen nacht al massaal, maar vergeefs naar de kinderen gezocht.

‘Korte vakantie’

De man had zijn zoontjes maandag in overleg met hun moeder, de Zeister brandweervrouw Iris van der Schuit, meegenomen onder het mom een korte vakantie te willen houden. Toen een dag later zijn lichaam werd gevonden, had de politie uren nodig om hem te identificeren.

Amber Alert

Pas eind dinsdagmiddag bleek dat hij zijn zoontjes bij zich had gehad en dat de kinderen vermist werden. Het zou nog eens zeven uur duren aleer de politie eindelijk een Amber Alert voor de jongetjes uitstuurde. Dat werd vanochtend ook in de buurlanden België en Duitsland verspreid.

Een woordvoerder van de politie Midden Nederland bevestigde vanmorgen tegenover deze krant dat het Amber Alert veel sneller had kunnen worden ingezet. “We zullen later onderzoeken en evalueren waarom dat niet is gebeurd en ook bekend maken waarom het zo is gegaan.”

Later op de avond meer info over de zoektocht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drama, Misdrijf, Nieuws, Opsporing verzocht, Politie, Rijksrecherche, Spiritueel, Televisie, Tragedie, Verhalen, Vermist, Voorspellingen, Werk, zelfmoord en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zoekactie broertjes Julian Denis (7) en Ruben Denis (9) verplaatste zich Limburgse Elsloo na Tip.

  1. Michael zegt:

    Politie zoekt in Geulle naar vermiste broers

    De politie is zondag opnieuw aan het zoeken naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. Dat gebeurt bij Geulle in Limburg. Ze doet dat naar aanleiding van „nieuwe informatie”. Welke informatie dat is wilde een woordvoerder nog niet kwijt. Ook een politiehelikopter wordt ook ingezet. De zoektocht spitst zich toe op de omgeving van de Kleivelderweg.

    Geulle ligt in de buurt van Beek. Daar is de vader nog gezien op beelden van een tankstation. Dat was op maandag 6 mei om 22.18 uur. Om 22.45 uur die avond is zijn gsm ook waargenomen in de omgeving van die plaats. In het bosachtige gebied waar gezocht wordt ligt een bungalowpark en een visvijver.

    De jongens (7 en 9) worden vermist sinds maandagavond. Het lichaam van de vader werd dinsdag gevonden in recreatiegebied Het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd.

    Een uitgebreide zoektocht naar de twee jongens in Het Doornse Gat, onder meer door speciaal opgeleide ‘combat trackers’ van het Korps Mariniers, leverde eerder deze week niets op. Ook in het Bunderbos in Elsloo, in de buurt van Beek, werd gezocht. Ook dat leidde niet naar de kinderen. De afgelopen dagen waren ook veel vrijwilligers op meerdere plaatsen in het land op zoek naar de jochies. Ook dat was tot nog toe vruchteloos.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s