Negatieve metingen in Wetteren, geen ruimere evacuatie


© anp.

dm UPDATE In Wetteren is bij tien metingen na de hevige regenbui vastgesteld dat er geen giftige stoffen aanwezig waren. Dat meldt de lokale politie van de zone Wetteren-Laarne-Wichelen. “Er moet dus absoluut niet geëvacueerd worden”, zegt de gemeente Wetteren.

De technische ploegen voeren metingen uit om het effect van de neerslag na te gaan. Gouverneur Jan Briers had deze avond gevraagd dat alle inwoners van Wetteren, Serskamp en Schellebelle zich beter konden voorbereiden op een eventuele evacuatie.
Bij tien metingen in Wetteren werd 0 ppm (parts per million) toxische stoffen opgetekend, aldus de lokale politie. De eerste meetresultaten na de regenval zijn negatief, melden ook het provincie- en het gemeentebestuur.
“Er zijn geen verontrustende waarden gemeten. Er moet dus absoluut niet geëvacueerd worden. Aan de pompput waar vanochtend hoge dosissen toxische stoffen zijn gemeten, worden nu significant lagere waarden gemeten. Ook vannacht wordt er blijvend gemeten op verschillende plaatsen. Indien de resultaten verder in die zin evolueren, kan morgen opnieuw overgegaan worden tot een gecoördineerde en begeleide terugkeer van geëvacueerde inwoners.”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Blunder, Drama, Fatale Blunder, Fotos, Frapant, Hoofd verantwoordelijke, Macht-Misbruik, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, Onrecht, opmerklijk nieuws, Politiek, Rampen, Verhalen, Werk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s