Politie maakt wel erg veel blunders als het om verdwenen bewijsmateriaal gaat


BLUNDER

Zes verdachten in een grote cocaïnezaak zijn dinsdag vrijuit gegaan door een blunder van politie. Het gerechtshof in Den Bosch heeft hen vrijgesproken.

Monsters van de naar Nederland gesmokkelde drugs zijn voortijdig vernietigd. Weliswaar was er al een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat het om cocaïne ging, maar die conclusies konden niet meer worden getoetst via een zogeheten contra-expertise. De monsters vormden het hart van het bewijs in de zaak.

De mannen stonden in hoger beroep terecht voor de invoer – in 2007 – van ruim 1600 kilo coke, verstopt in een partij koffie uit Costa Rica. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde eerder drie verdachten en sprak de drie anderen vrij. Tegen de vrijspraken ging justitie in beroep. De veroordeelden tekenden ook beroep aan. Hoofdverdachte John Hilkens kreeg 9 jaar en 10 maanden cel. Hij is voortvluchtig en staat al geruime tijd op de nationale opsporingslijst van de politie.

De vernietiging van het bewijsmateriaal en de daardoor onmogelijk geworden contra-expertise was ook bij de rechtbank een heet hangijzer. Het hof verbindt er andere conclusies aan dan de lagere rechter: de verdachten kunnen geen eerlijk proces krijgen als zo’n tegenonderzoek niet mogelijk is. Het bewijs tegen hen is te mager, omdat niet onomstotelijk is vastgesteld dat het om cocaïne ging.

In een reactie op de uitspraak liet het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagochtend weten dat de politie de cocaïnemonsters heeft vernietigd. Het is daarmee geen blunder van justitie. De vernietiging heeft volgens een woordvoerder ook niet in opdracht van justitie plaatsgevonden. Het OM bestudeert het arrest en besluit later of het in cassatie zal gaan.

Bron ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Diversen, Drugs, Fatale Blunder, Misdrijf, Nieuws, opmerklijk nieuws, Politie, Vermist, Werk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Politie maakt wel erg veel blunders als het om verdwenen bewijsmateriaal gaat

 1. Jacqueline zegt:

  Onvoorstelbaar eigenlijk he .. “de verdachten kunnen geen eerlijk proces krijgen als zo’n tegenonderzoek niet mogelijk is” Maar in de zaak van Louis was er geen vuiltje aan de lucht! BAM LEVENSLANG VOOR U MENEER HAGEMANN Ook volgens het Europese Hof werd Louis niet in zijn verdediging geschaad door het ontbrekende bewijsmateriaal. Twee jaar lang stroomden de kelders vol met water .. jaaaa 2 jaar lang hebben ze met snorkels in kelder P de pakketjes (bewijsmaterialen) bij elkaar gehengeld om het vervolgens weg te gooien. NOT In 1991 werd een gedeelte weggegooid en in 1993 .. of is ook dat allemaal niet waar en ligt er ergens verstopt meneer Woelders? Ergens in een container? Er is door u nooit een proces verbaal opgemaakt noch is er door u toestemming gevraagd aan de Officier van Justitie om de spullen weg te gooien. Gelukkig hebben we die rotzooi niet nodig gehad om een herzieningsverzoek in te dienen … al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald die wel .. na de Openbare behandeling HR op 11 juni a.s. zullen we nog dieper in die strontput gaan roeren he Dutchtv? Tenzij .. 😉

  • Zeker weten we blijven net zo lang roeren tot Heel Nederland onder de STRONT ligt, alles geopenbaard is en de nieuwe Koning de 4de zich dood schaamt voor zijn vet betaalde baan van Banana-Kafka/Nederland om met Bram zijn woorden te spreken

   Het Hof OM ETC. ZIJN infaam en abject. Op zijn Rotterdams matendekkers corrupt en te stom en gemeen om burgers een eerlijke kans te geven.

   Maar binnenkort ook op TV en DVD VERKRIJGBAAR 🙂</strong

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s