‘Undercoverheld’ Van der Eem, de Vries zijn holmaatje hoort 1 jaar cel eisen


Patrick werd bekend als de man in de Range Rover die Joran van der Sloot aan het praten kreeg. Terwijl Patrick van der Eem achter het stuur zat, schepte Van der Sloot op over zijn rol in de verdwijning van Natalee Holloway. Van der Eem vroeg Joran het hemd van het lijf, en werd een instantheld Kuch) kilo’s coke moesten er aan te pas komen over de wiet nog maar te zwijgen.
Maar vrijdag stond de ‘undercoverheld’ zelf voor de rechter. Opnieuw.

Aan de uitzending van Peter R. de Vries hield hij een aardig zakcentje over. Tegen De Telegraaf zei Van der Eem het echter niet voor het geld te hebben gedaan. ‘Deze zaak moest worden opgelost’, . ‘Uit overtuiging.’

Pas als hij met Peter naar de Verenigde Staten wil reizen, om daar een Emmy op te halen voor de onthullende undercover-operatie, gaat het mis. Patrick komt, wegens eerdere drugsvergrijpen, het land niet in en De Vries moet alleen naar Hollywood.

Koevoet
Het is niet de laatste keer dat we van de Antilliaanse Nederlander horen. In december 2008 molesteert Van der Eem zijn vriendin met een koevoet, slaat op de vlucht, en wordt gearresteerd. Het komt hem in april 2009 op een voorwaardelijke taakstraf te staan.

In augustus 2009 wordt hij opnieuw opgepakt. Dit keer op Aruba. Hij zou zonder te betalen in één hotel, of meerdere hotels, hebben vertoefd. Ook bedreigde hij het personeel, en als hij wordt aangehouden heeft Van der Eem coke op zak. Eind van hetzelfde jaar probeert Van der Eem in te breken in een Arnhemse woning.

Ouders bedreigd
Weer terug op Aruba bedreigt hij in 2010 zijn ouders, omdat deze hem geen geld meer willen sturen. Van der Eem krijgt nu wel twee maanden celstraf aan de broek. Hij moet van de rechter ook de voorwaardelijkse taakstraf uitvoeren.

In juni van 2011 is Van der Eem weer in het nieuws, als De Telegraaf meldt dat hij tijdens een politiecontrole op de A12 is aangehouden en afgevoerd. In zijn auto zou, naast een grote hoeveelheid dure zonnebrillen, inbrekersgereedschap gevonden zijn.

Ramkraak
Zijn arrestatie in januari van dit jaar komt dan ook niet als een verrassing. Van der Eem wordt aangehouden op verdenking van een ramkraak in Oosterbeek eind 2012. Het doelwit is een wintersportzaak, en er wordt voor zo’n 30.000 euro merkkleding buitgemaakt.

Vijf minuten na de kraak ziet een oplettende politieman Van der Eem en zijn kornuiten rijden, en rijdt hen klem. ‘Waarom word ik aangehouden’, zegt hij. ‘Ik heb toch niets bij me.’ Later die nacht wordt een tweede auto gevonden, met daarin DNA-materiaal dat de mannen, inclusief Van der Eem, aan de inbraak linkt.

Jaar cel
Voor deze zaak stond Van der Eem gisteren voor de rechter, meldt Crimesite.nl. Uit bewakingsbeelden blijkt dat Van der Eem drie dagen voor de roof in de desbetreffende zaak al geïnformeerd heeft naar dure jassen. ‘Een voorverkenning’, aldus de officier van justitie, die braak bewezen acht en vrijdag een jaar cel eiste. Onvoorwaardelijk.

Hoewel bij de zitting wederom bleek dat de van een uitkering levende Van der Eem een zeer uitgebreid strafblad heeft, houdt hij vol met deze ramkraak niets van doen te hebben. Zijn advocaat vroeg om vrijspraak, wegens vormfouten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Blunder, Corruptie, Diefstal, Drugs, Fatale Blunder, Film, Film opname, Fotos, Frapant, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Peter R de Vries, Trial by Media, Verborgen Camera, Verhalen, Voorspellingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s