Paragnoste Jeanette van den Boogert afgeslacht om haar sieraden’


jeanette

Met 75 messteken werd de 72-jarige Jeanette van den Boogert vorig jaar in Den Haag vermoord. Waar de Haagse was, waren haar juwelen. En dat moet ook flatgenoot Nausheer L., die bij zijn moeder verbleef, hebben geweten. Hij heeft haar om die reden ‘afgeslacht’ zo betoogde de offcier van justitie gisteren.

 

Verdachte Nausheer L. (48) hoorde een celstraf van 18 jaar tegen zich eisen. Zijn slachtoffer was niet het schoolvoorbeeld van een oud besje dat rustig door het leven schuifelde, zo schrijft het AD vandaag.

Vrouw met karakter
Ze was bejaard, maar dat weerhield haar er niet van om een stevige ruzie uit te vechten, bijvoorbeeld met haar kinderen. Jeanette was een vrouw met karakter, die twee grote voorliefdes had: het leggen van tarotkaarten en mooie sieraden.

Gisteren betoogde de officier van justitie dat juist de zo aardse passie voor goud en diamanten haar fataal werd. ‘Jeanette werd afgeslacht, alleen vanwege haar sieraden.’

Nausheer, gedreven door schulden en zijn cokeverslaving, nam de lift naar Jeanettes huis, stapte binnen en stak haar op beestachtige wijze neer. Buurtgenoten hoorden de ijselijke gil die Jeanette slaakte voor ze doodbloedde in haar flatje.

Ander verhaal
Maar L. heeft een andere lezing. Hij vertelt hoe ook hij gegil hoorde, een mes pakte en ‘poolshoogte ging nemen’. Toen hij Jeanette in een plas bloed zag liggen, schoot door hem heen hoe hij eerder was veroordeeld vanwege de gewelddadige beroving van een bejaarde dame in 1994, die hij naar eigen zeggen óók slechts had willen helpen toen ze werd aangevallen.

Dat hij toen als schuldige werd aangewezen, snapt hij naar eigen zeggen nog steeds niet. Daarom belde hij niet de politie, keek hij niet of Van den Boogert nog leefde, maar wrikte hij met zijn mes de sieraden van haar gehavende lichaam af. Dezelfde dag verkocht hij ze aan een juwelier.

Dat een camera kort na de roof registreerde dat L. met een bebloed mes in de lift stond, kan hij verklaren. ‘Dat mes was in het bloed gevallen.’ Onmogelijk, zegt de officier, die benadrukt dat de afmetingen van de steekwonden overeenkomen met de grootte van L.’s mes.

Worsteling
De vier kinderen van Van den Boogert vertelden gisteren hoe ze worstelen met de dood van hun moeder. Een van haar dochters zei de nabijheid van haar moeder nog steeds te voelen, bijvoorbeeld door een ‘koude hand’ op haar hoofd. ‘Dan weet ik dat ze er is.’

 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Diefstal, Drama, Fatale Blunder, Film opname, Frapant, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Overval, Paranormaal, WEERZINWEKKEND en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s