ING geeft door storing foutieve banksaldo’s weer. Rabobank heeft ook problemen.


ScreenShot251

@ANP

ING kampt met een grote storing bij het internetbankieren. Veel klanten van de bank melden op Twitter en Facebook dat ze een verkeerd saldo zien in hun rekeningoverzicht. Het gaat om honderden en soms zelfs duizenden euro’s. Anderen staan met volle winkelwagens in de supermarkt en kunnen hun boodschappen niet betalen. Volgens de bank zijn de gegevens van alle betalingen vannacht niet volledig verwerkt, maar kunnen klanten wel gewoon internetbankieren.

© Screenshot.

Hoeveel klanten door de opmerkelijke problemen getroffen zijn is niet duidelijk. Inloggen op de site of de app van ING is inmiddels niet meer mogelijk. Volgens de bank komt dat doordat de site overbelast is: veel mensen zouden hun saldo willen checken na alle berichtgeving.

Roodstand
Op de site van ING staat inmiddels te lezen dat klanten door de problemen mogelijk te maken krijgen met – mogelijk ongeoorloofde – roodstand. ‘Klanten van ING krijgen op dit moment niet de volledige af- en bijschrijvingen te zien in Mijn ING en via de Mobiel Bankieren App’, aldus de bank op zijn website. ‘Door de storing van vandaag zijn de incasso afschrijvingen gecontroleerd op het saldo van afgelopen nacht en pas vandaag geboekt. Dit kan er toe leiden dat klanten die vandaag geld hebben uitgegeven (pinnen of geld overschrijven) te maken krijgen met (ongeoorloofde) roodstand, omdat beide type betalingen zijn afgeschreven.’

ING is druk bezig met de verwerking van alle betalingen om het saldo weer in lijn te krijgen met de bij- en afschrijvingen ‘Het kan zijn dat de incasso-afschrijvingen nog niet allemaal zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk dat er een dubbele afschrijving zichtbaar is. Dit zal worden gecorrigeerd.’

Een woordvoerder laat in een reactie op de onrust weten dat de bank de gegevens van alle betalingen vannacht niet volledig heeft verwerkt. Dat euvel is pas vandaag aan het licht gekomen. ‘Wij bieden alle klanten onze excuses aan voor het ongemak en doen er alles aan om het probleem te verhelpen’, zegt hij. ‘Maar klanten kunnen gewoon internetbankieren. Er is geen sprake van een storing bij Mijn ING.’
Ook via Twitter is de bank dat aan het communiceren.

ING weet nog niet wat de oorzaak is van het probleem. Ook is het nog niet bekend hoeveel klanten precies worden gedupeerd. Mensen die zeggen opeens te maken hebben met enorme roodstanden, waarvan zij denken dat die nooit juist kunnen zijn, adviseert de woordvoerder om contact op te nemen met ING.

Pin of iDEAL
De onrust over een mogelijke storing bij het internetbankieren van de ING Bank heeft vooralsnog geen gevolgen voor pin- of iDEAL-betalingen.

Een woordvoerster van betaalorganisatie Currence laat woensdagmiddag weten niets vreemds te zien in het betalingsverkeer. Ook heeft zij nog geen melding gekregen van ING dat er sprake zou zijn van een storing.

Consumentenbond
De Consumentenbond roept ING op de klanten van de bank snel te informeren over de omvang van de problemen met internetbankieren. Ook zou de bank moeten aangeven wanneer de storing naar verwachting is verholpen om verdere onrust onder klanten te voorkomen.

Dat zei een woordvoerder van de Consumentenbond. Volgens hem komen bij de organisatie via Twitter en telefonisch veel vragen binnen over de storing bij ING. Mensen willen weten wat er aan de hand is met hun bankrekening. Maar ‘duidelijkheid ontbreekt’, aldus de zegsman.

Rabobank
Ook Rabobank meldt last te hebben van een technische storing op het gebied van internetbankieren. ‘Sommige diensten zijn momenteel niet beschikbaar. Wij werken eraan om deze online diensten spoedig weer volledig beschikbaar te hebben. Onze excuses voor het ongemak.’

De problemen zijn van een heel andere grootte dan die van de ING, liet een woordvoerster van de bank weten.

Volgens haar hebben de storingen bij de twee banken niets met elkaar te maken. Klanten van ING zien afwijkende saldi na inchecken. Bij Rabo kunnen klanten online hun saldo checken en geld overmaken. Wie echter doorklikt naar bijvoorbeeld de pagina ‘lenen’ krijgt een storingsmelding.

De bank hoopt het technische probleem zo snel mogelijk te hebben verholpen.

ING geeft verkeerde informatie omtrent het probleem. De consumentenbond vind dat e er een potje maken.

Ook bij de Rabo-bank zijn er vandaag diverse storringen gemeld op het betaald/internetverkeer en pinautomaten.

Bron ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Banken, Bizar, Blunder, Doofpot, Frapant, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, opmerklijk nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op ING geeft door storing foutieve banksaldo’s weer. Rabobank heeft ook problemen.

  1. Irene zegt:

    Gelegaliseerde diefstal is binnen de bankenwereld klaarblijkelijk geoorloofd

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s