Advocaten ‘no core no pay’


ScreenShot243

Screenshot@Foto: Peter Schoonen

Een Kamermeerderheid van in elk geval de VVD en de PvdA wil het principe ‘no cure no pay’ invoeren in de advocatuur. De regeringspartijen willen er mee gaan experimenteren. Nu is dat in Nederland nog verboden/stel je eens voor dat de burger een eerlijk kans zou krijgen.

Advocaten zouden bij ‘no core no pay’ alleen betaald hoeven te worden als de deze de zaak voor hun cliënt winnen.

VVD-Kamerlid Ard van der Steur diende daarvoor dinsdag een motie in. Hij vindt dat alles onderzocht moet worden dat kan bijdragen aan een betaalbare rechtsbijstand voor brede groepen in de samenleving. Omdat er nu een verbod geldt voor het principe van ‘no cure, no pay’, kan daarmee geen ervaring worden opgedaan.

VVD en PvdA roepen staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) op om met de Orde van Advocaten in overleg te gaan hoe op „verantwoorde wijze” ervaring kan worden opgedaan met ‘no cure, no pay’. Teeven zegde in het debat meteen toe dat hij met de Orde wil bekijken of het mogelijk is om „op beperkte schaal” ervaring op te doen. Maar dat moet de overheid geen geld kosten, want dat is er niet.

Het plan werd in 2005 nog afgekeurd omdat er angst was voor een claimcultuur. Bovendien kan het lastig worden voor ‘kansloze’ zaken om een advocaat te vinden.

Bron ANP

Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Algemeen, Censuur, Corruptie, Diefstal, Diversen, dwalingen, Frapant, Justitie, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Politiek, Rechtbank, Sanoma, School, Verhalen, VRIENDJE'S POLITIEK, Werk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Advocaten ‘no core no pay’

  1. ronald zegt:

    Dan zal menige prutser van een advocaat straks bij de grote WW club van de overheid mogen aanschuiven.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s