OM eist maar 20 jaar tegen Jasper Steringa ‘het beest van Oudwoude’


Foto  EPALEEUWARDEN –Het Openbaar Ministerie (OM) zegt wel dat  Steringa momenten had om zich te beraden over de gevolgen van waar hij mee bezig was. Het vindt daarom dat moord is bewezen.Maar volgens advocaat Anno Huisman handelde Steringa in een opwelling. Het verwurgen met de bh, de rugzak en het doorsnijden van de keel gebeurde in fracties van seconden. Telkens als Steringa een nieuw mogelijk moordwapen pakte, kon hij zich beraden, is juist de mening van het OM.

Jasper Steringa ‘het beest van Oudwoude’ die heeft bekend dat hij het 16-jarige meisje Marianne Vaatstra in 1999 heeft misbruikt en gedood, moet daarvoor
Het Openbaar Ministerie (OM) zegt wel dat Steringa momenten had om zich te beraden over de gevolgen van waar hij mee bezig was. Het vindt daarom dat moord is bewezen

Jasper Steringa die heeft bekend dat hij het 16-jarige meisje Marianne Vaatstra in 1999 heeft misbruikt en gedood, moet daarvoor 20 jaar de cel in

Dat vindt althans het Openbaar Ministerie (OM) dat die eis vrijdag op tafel legde bij de rechtbank in Leeuwarden.

Een levenslange celstraf vindt het OM een te zware straf. Sinds 2006 is de maximale tijdelijke straf die kan worden opgelegd 30 jaar, maar omdat deze moord en verkrachting al in 1999 zijn gepleegd, geldt hiervoor nog de maximale tijdelijke straf van 20 jaar. Omdat Steringa ten tijde van de moord volledig toerekeningsvatbaar was, is tbs volgens het OM niet aan de orde.

Bauke Vaatstra vond zijn dochter op 1 mei 1999 in Veenklooster dood in het weiland. Ze was de avond ervoor niet teruggekeerd van een avond stappen in de discotheek in Kollum. S. liep na 13,5 jaar tegen de lamp, nadat hij vrijwillig DNA had ingeleverd tijdens een zogenoemd DNA-verwantschapsonderzoek vorig jaar in de regio van het misdrijf.

De aanklager zei dat Marianne zich naar alle waarschijnlijkheid hevig heeft verzet. Zo zijn er DNA-sporen van  Steringa gevonden onder de nagels van Marianne en beet ze S. Ook het feit dat haar polsen werden vastgebonden tijdens het misbruik, wijst op verzet, concludeert het OM. Steringa zei juist dat Marianne bij het zien van het mes zich niet langer verzette. De verdachte hoorde het betoog van de officier grotendeels aan met gebogen hoofd en de handen in het haar.

Volgens het OM was Marianne een volstrekt willekeurig slachtoffer. Steringa fietste haar achterna toen hij haar midden in nacht was tegengekomen tijdens een rondje fietsen om ,,zijn gedachten te ordenen”. Hij dwong haar tot stoppen en nam haar onder dreiging van een zakmes mee het weiland in.

Daar misbruikte hij haar volgens de aanklager met veel geweld. Hij sneed haar kleding los en bond haar polsen vast met haar eigen bh. Daarna wurgde hij haar met datzelfde kledingstuk en sneed haar keel drie keer door omdat hij haar nog voelde ademen. Marianne was toen hoogstwaarschijnlijk al buiten bewustzijn.

,,De verdachte heeft de 16-jarige Marianne, een levenslustige en vrolijk, jong famke in de bloei van haar leven, midden in de nacht van haar fiets getrokken. Enkel en alleen uit pure lust om zijn eigen seksuele gevoelens te bevredigen”, zei de officier van justitie. ,,Marianne was al bang in het donker en die angst is bewaarheid geworden. Verdachte herinnert zich zelfs de angstige blik toen ze zich omdraaide. Dat heeft hem niet weerhouden zijn drift tot lust door te zetten.”

“Niets is eenvoudiger dan een opgeloste moord.” Is een uitspraak van oud-commissaris Jan Blaauw

Maar wat deed Jasper Steringa in de nacht van 30 april op 1 mei op die verlaten weg in Veenklooster, twee kilometer uit de buurt van zijn boerderij. Het zal vast niet de eerste keer zijn geweest dat hij in de nacht aan het dwalen was.

Op zoek naar wat? Marianne was op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Maar hij ook. Wie bedreigde Spencer? en waarom. Wat was uberhaupt de rol van Spencer en Wietze in dit afschuwelijke drama

En wat is er overeind gebleven van Wim Dankbaar zijn theorie?
En waarom klaagt niemand hem aan allemaal stof om over na te denken.

Jasper Steringa is onschuldig, Wim Dankbaar voert een fly aktie …22 nov. 2012 – Met de aanhouding van de 100% onschuldige Jasper Steringa is het meer dan ooit zaak dat we de inwoners van Kollum en Oudwoude met …

Persoonlijk denken wij dat er nog wel het een en ander onthult zal gaan worden wordt vervolgd ongetwijfelt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Bizar, Censuur, Corruptie, Doofpot, Drama, Fotos, Frapant, Geluid-tape's, Hoofd verantwoordelijke, Kroon getuigen, LEAKS, Macht-Misbruik, Marianne Vaastra, Misdaad, Misdrijf, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, O.M., Onrecht, Ontucht, opmerklijk nieuws, Pedosexueel, Politie, Politiek, Rechtbank, Schandalig, Sex, Tragedie, Verhalen, Voorspellingen, WEERZINWEKKEND en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s