Het Monster Robert Mikelsons : Het was niet alleen maar misbruik


r.m.Robert Mikelsons(29) heeft het gerechtshof in Amsterdam donderdagavond omstandig voorgehouden dat zijn omgang met de kinderen die als slachtoffer voorkomen in zijn omvangrijke strafdossier meer omvatte dan alleen maar seksueel misbruik.

Volgens Mikelsons, die donderdag gebruikmaakte van zijn laatste gelegenheid om in het proces in hoger beroep iets te zeggen, zijn die aspecten onderbelicht gebleven.

uuuIn dat dossier worden de kinderen, om hun privacy te waarborgen, met een dossiernummer aangeduid. „Voor mij zijn de kinderen nooit nummers of cijfers geweest”, zei Mikelsons „Ik zou over ieder kind een uur kunnen praten.” Volgens Mikelsons is de balans in zijn proces zoekgeraakt: „De focus heeft altijd alleen gelegen op strafrechtelijke handelingen. Welk kind, hoe vaak, hoe laat, met alle gruwelijke details ervan … Maar er was veel meer dan in deze zaak is behandeld.”

Tegelijkertijd zei Mikelsons te beseffen dat de goede dingen die hij meemaakte met de kinderen voor wie hij zorgde in het niet vallen bij het leed dat hij heeft aangericht. „Ik heb enorm veel leed en pijn aangericht, wat waarschijnlijk nog heel lang gevolgen zal hebben. (…) Ik weet het, ik heb veel kinderlevens op een slechte manier gebroken.”

Mikelsons beschreef activiteiten die hij met bepaalde kinderen ontplooide, zoals uitjes naar Schiphol, Artis of een park. „Ik doe wat ik kan om voor een kind te zorgen. Aan de andere kant zit dat duiveltje in me en dat zal ook een uitweg vinden. Maar betekent dat dat die picknick in het park dan ook niets heeft betekend?“

Mikelsons keek veelvuldig in de camera, die het beeld verzorgt voor de aparte ruimte van het gerechtsgebouw waar ouders het proces volgen. Het hof ergerde zich hieraan. Mikelsons zei de ouders als slachtoffer te erkennen. Hij adviseerde die hun levens niet te laten bepalen door datgene wat hij hun heeft aangedaan en vroeg om vergeving.

Mikelsons heeft bekend dat hij 87 kinderen heeft misbruikt, in de leeftijd van 0 tot 2,5 jaar. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs. In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) 20 jaar cel en tbs tegen hem geëist. Mikelsons’s partner Richard van Olffen, volgens het OM actief betrokken bij de misdrijven van Mikelsons, hoorde 12 jaar eisen.

aaa

De rechtbank legde hem vorig jaar 6 jaar op Mikelsons’s advocaten Wim Anker en Tjalling van der Goot vroegen op zeker moment belet om met hun cliënt te kunnen overleggen. Daarna leek de stemming te verbeteren, totdat nieuwe, kritische vragen van het hof Mikelsons andermaal dermate irriteerden dat hij opnieuw op hoge toon zijn twijfels over de raadsheren van het hof uitte.

Het hof doet op 26 april uitspraak.

  • Noot Hoofdredactie
  • De naam van Olffen heeft geen familiebanden met een van onze medewerker.
  • Mocht dit wel het geval geweest zijn hadden wij daar ook geen geheim van gemaakt
  • Waar hier van Akte!

Bron o.a. ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Bizar, Doofpot, Drama, Hoofd verantwoordelijke, Kinderporno, LEAKS, Misdaad, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, Onrecht, Ontucht, opmerklijk nieuws, Pedosexueel, Politie, Politiek, Rechtbank, Schandalig, School, Sex, Tragedie, Verhalen, WEERZINWEKKEND, Werk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s