JeroenJeroen, toen ik dit nummer maakte, wist ik nog niet dat het zoveel betekenis voor me zou hebben. Net zoveel betekenis als jij voor me had en nog steeds hebt. Jouw laatste woorden zou ik nooit vergeten: “Ik spreek je wel weer (L)”. Daarna had ik je 3 weken niet gesproken voordat ik dit bericht hoorde. Voor de buitenwereld hou ik me groot, maar ik weet dat jij weet dat ik echt elke dag aan je denk. Ik heb je nog zoveel te vertellen, alleen ik kom vaak niet uit m’n woorden.
Ik mis je. R.I.P. Jeroen

Jeroen gaat over een jongen die overleed na een auto-ongeluk…

 

Gustaaf Stephanus Modestus (Guus) Meeuwis is een Nederlands zanger.
Geboren te Mariahout,  op 23 maart 1972

In augustus 1995 verscheen het nummer Het is een nacht op single. Deze werd Alarmschijf op Radio 538 en kwam binnen enkele weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40, waar het nummer zeven weken bleef staan.

In de Mega Top 50 stond het 36 weken genoteerd, waarvan 8 weken op nummer één. Uiteindelijk werden er meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht.

Opvolger Per Spoor behaalde ook de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten en stond vijf weken op de ereplaats van de Mega Top 50. Het was de op één na bestverkochte single van 1996.

Op 27 april 1996 verscheen het debuutalbum Verbazing, dat voordat het uitkwam al goud was en op nummer 1 in de Album Top 100 binnenkwam. Het album stond meer dan 70 weken genoteerd in de Albumlijsten en behaalde uiteindelijk een dubbelplatina status, wat inhoudt dat er destijds minstens 200.000 exemplaren van verkocht waren.

Enkele weken na de verschijning van zijn verzamelalbum wordt bekend dat Meeuwis vanaf 2011 vaste teamcaptain wordt van het spelprogramma Ik Hou Van Holland.[7] Hier vervangt hij cabaretier Peter Heerschop (die oorspronkelijk Beau van Erven Dorens verving) omdat deze de tv-opnames niet meer kan combineren met zijn theatershows. Zijn optreden in de spelshow wordt positief ontvangen: op 21 oktober 2011 wint Meeuwis de Televizier Talent Award bij het Gouden Televizier-Ring Gala.
 
Begin 2011 duikt Meeuwis samen met zijn muzikanten onder de schuilnaam ‘The Monkey Sandwich Band’ op in cafés door het land.

Geboren uit het verlangen om, volgens Meeuwis zelf, na de stadions en grote zalen weer gewoon in de kroeg te spelen. “Puur plezier! En nog nuttig ook. We kunnen op deze manier de nieuwe liedjes voor het album uittesten op het publiek en laten groeien voordat we de studio in gaan.”

Het nieuws dat Meeuwis zaterdagavond in Utrecht zou optreden onder een schuilnaam lekt eerder die dag uit via Twitter en verspreidt zich als een lopend vuurtje. Omdat de optredens een succes zijn, besluiten Meeuwis en zijn band er nog een paar verrassingsoptredens bij te boeken.

Het Kan Hier Zo Mooi Zijn (2012-heden)
 
Nog tijdens de Groots Met Een Zachte G-reeks van 2012, kondigt Meeuwis aan dat hij ook het jaar erop weer in het Philips Stadion staat. Met deze aankondiging nadert Meeuwis de magische grens van 1 miljoen bezoekers voor zijn concertreeks.

Als cadeautje voor zijn fans, biedt hij het nieuwe nummer Vrienden gratis aan op zijn officiële website. Desondanks komt het nummer toch in de Tipparade terecht en wordt het veelvuldig gedraaid op de radio.
 
Na afsluiting van zijn theatertournee Armen Open, die loopt van september t/m december 2012, begint Guus in januari 2013 met de opname van zijn negende studio-album, dat nog dit jaar uit moet komen. Meeuwis zegt hierover: “We zijn heel veel liedjes aan het opnemen. Eigenlijk teveel voor op één album. Een goede reden om The Monkey Sandwich Band weer van stal te halen! (…)

Het is fijn om de liedjes een keer voor publiek te spelen voordat alles is opgenomen. Even uitproberen hoe ze het live doen.”Het negende studio-album van Meeuwis, Het Kan Hier Zo Mooi Zijn, verschijnt op 10 mei 2013 .De gelijknamige single kwam uit op 22 maart.

Guus Meeuwis is sinds 2002 getrouwd en heeft vier kinderen.
Op 25 mei 2008 kreeg Meeuwis van de gemeenteraad van zijn geboortegemeente Laarbeek het ereburgerschap toegekend.

Op 5 juli 2010 schreef en zong Meeuwis samen met Youp van ’t Hek de WK-hit Majesteit, Majesteit in NOS Studio Sportzomer in Zuid-Afrika. Dit lied werd geschreven ter gelegenheid van de halve finale van het Wereldkampioenschap voetbal 2010 van Nederland tegen Uruguay.

Op 22 november 2011 krijgt Guus Meeuwis van de provinincie Noord-Brabant het ereburgerschap toegekend. Commissaris van de Koningin Wim van den Donk noemt het werk van Meeuwis “groots met een zachte G”. In het rapport staat te lezen dat Meeuwis als geen ander met zijn toegankelijke goed in het gehoor liggende muziek de aansluiting weet te vinden bij zijn publiek, bij jong en oud, binnen en buiten Brabant.

Hij slaagde er in met een lied het moderne Brabant-gevoel te verwoorden.
In 2011 mag Meeuwis voor het tweede jaar op rij de 3FM Award voor Beste zanger in ontvangst nemen.
In april 2012 werd Meeuwis verkozen tot ‘meest ultieme Nederlander’, een populariteitsprijs van Veronica Magazine en radiozender 100% NL. In deze verkiezing brachten ongeveer 78.000 luisteraars een stem uit.

Iedereen herkent helaas wel iemand zoals Jeroen life is hard, buth so are we.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drama, Geluid-tape's, Liefde, Love, Muziek, Muziek clips, Persoonlijk, Tragedie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s