Het was weer feest in Nedeland ouders mishandelen scheidsrechter in De Haag en ook op andere plaatsen.


ScreenShot198

Op meerdere voetbalvelden raakten de gemoederen dit weekend, ondanks de kou, verhit. Bij een vechtpartij op een Haags voetbalveld is een scheidsrechter zaterdag mishandeld, aldus de politie. De man zou toegetakeld zijn door ouders van de voetballers. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling maar is inmiddels weer thuis. ‘Het gaat goed met hem’, aldus een politiewoordvoerder.

Het gevecht begon waarschijnlijk toen een van de jeugdige spelers geschopt werd en een vader het veld op liep om in te grijpen. Dit ontaardde in een vechtpartij waar meerdere ouders aan meededen.

Volgens Omroep West is één ouder gewond geraakt bij de vechtpartij. Getuigen beweren dat de 46-jarige scheidsrechter zelf een klap zou hebben uitgedeeld waarna iedereen zich ermee ging bemoeien en er over en weer werd geslagen. Veel ouders van kinderen waren het veld opgerend en de scheidsrechter werd vervolgens, aldus zijn eigen verklaring, meerdere keren mishandeld. Hij verklaart overigens dat hij zelf niet heeft geslagen.

Agressief voetbalweekend In Amsterdam-Zuidoost liep zondag een jeugdwedstrijd van Geinburgia tegen Roda23 uit de hand. Volgens een woordvoerder van Roda23 werd de wedstrijd gestaakt na een vechtpartij waarbij veel mensen betrokken waren, onder wie de leider van het team. ‘Spelers van Geinburgia hebben spelers van de bezoekende club getrapt’, vertelde Jaap de Groot van Geinburgia, die zondag de wedstrijd floot, tegen het ANP.

De Groot heeft het over een heel vervelend incident. ‘We zitten met onze handen in het haar.’ Wat er met de twee schoppende spelers zal gebeuren, is nog niet duidelijk. ‘We gaan disciplinaire maatregelen nemen’, aldus de scheidsrechter. Het incident is gemeld bij de KNVB en volgens de woordvoerder van Roda23 is aangifte gedaan van mishandeling bij de politie.

Ook in Apeldoorn ging het mis. Daar werden zaterdag twee spelers van 16 en 17 van een jeugdelftal gearresteerd na een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Daarbij raakte een speler van 19 jaar gewond.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Sport, Voetbal en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het was weer feest in Nedeland ouders mishandelen scheidsrechter in De Haag en ook op andere plaatsen.

  1. ronald zegt:

    nog effe en we hebben publieksloos voetbal. Kun je achter je tv naar een wedstrijdje kijken en van ergernis de afstandsbediening kapot gooien. Schept weer wat werk voor afstandsbedieningszaakjes.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s