Leven na een onterechte beschuldiging Een vergeten moord en een potentiële verdachte loopt vrij rond


ina post

Ina Post reageert nadat het Gerechtshof in Den Bosch haar heeft vrijgesproken van het doden van een bejaarde vrouw in Leidschendam in 1986, in 2010 © anp

De politie heeft een potentiële andere verdachte in de zaak Ina Post laten lopen. Dat meldde tv-programma KRO Brandpunt zondagavond.

Het programma heeft politierapporten in bezit waaruit blijkt dat er na de bekentenis van Post een tweede verdachte in beeld kwam. Naar die persoon heeft de recherche echter niet meer uitvoerig gezocht na de bekentenis van Post. Zij werd echter vrijgesproken na een herzieningszaak.

De verdachte persoon werkte als huishoudelijke hulp bij een bejaarde vrouw die in 1986 dood werd gevonden. Post werd onterecht veroordeeld in de zaak. De huishoudelijke hulp kwam ook bij een tweede bejaarde over de vloer die onder verdachte omstandigheden overleed. In beide gevallen werden er cheques gestolen en verzilverd.

Het OM heeft in een reactie laten weten dat er geen aanknopingspunten zijn om de zaak verder te onderzoeken. Volgens het OM is het onjuist om naar een andere thuiszorgmedewerkster te wijzen omdat er geen aanwijzing voor betrokkenheid bij diefstal is.

Bron  anp  en KRO

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Blunder, Censuur, Doofpot, Drama, dwalingen, Frapant, LEAKS, Macht-Misbruik, media manie, Misdaad, Misdrijf, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, O.M., Onrecht, Opsporing verzocht, Politie, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Leven na een onterechte beschuldiging Een vergeten moord en een potentiële verdachte loopt vrij rond

  1. Jacqueline zegt:

    Het OM trekt aan de touwtjes, het OM bepaald, het OM veroordeeld, het OM dat keer op keer faalt
    Wat lijken dit soort blunders toch veel op elkaar .. CRI rapport zaak Bolhaar bevat 9 of meer potentiële daders .. 3 daarvan worden vermeld in een dossier waarin zich slips (vingerafdrukken e.d) bevinden .. de slips zijn alleen foetsie .. ra ra. Diverse potentiële daders buiten het CRI rapport zijn niet eens gehoord! Knutsel, Frutsel en Lutsers (Peter R de Vries, Bob Schagen en het OM) zakken steeds dieper in de stront. Het wordt tijd dat ze in hun eigen stront stikken!

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s