Ingezonden brief aan Mark Rutte open brief #vvd


image001
BesteMark
Aangezien jij vind dat jij zomaar over het inkomen van andere mensen mag beslissen, heb ik besloten dat ik ga tutoyeren. Over de manier waarop jij je werk uitvoert heb ik wat kleine op en aanmerkingen.Hoe is het met je ouders? Nog fit? Geen medische probleempjes? Ik neem aan dat ze, als ze mankementen gaan vertonen, bij jou gaan wonen? Je gaat je eigen ouders toch niet laten betalen voor hun verblijf in een bejaardentehuis neem ik aan. Nee, jouw ouders zullen niks tekort komen.
Die willen ook graag diezelfde zorg bieden, maar dat maak jij ze nogal moeilijk. Laatst hoorde ik dat je zelfs het landelijk minimum omlaag gekregen hebt. Wat werk je toch hard Mark! Maar, heb je al eens gekeken naar dat minimum? Ik bedoel ècht gekeken? Enig idee hoeveel mensen het moeten doen van dat minimum? Enig idee hoeveel gezinnen daarbij zitten? Ik snap dat jij, als kinderloos figuur, niet kunt weten wat kinderen zoal kosten. Jij hoeft je alleen druk te maken over je huishoudster.

Want eten doe je waarschijnlijk nog braaf bij je moeder en ze zal ook ongetwijfeld je was doen. ( Om de 1 of andere reden zie ik jou voor me in een keurig gestreken en gesteven ballenknijper. Psst, Mark…vrouwtjes hebben liever een boxershort!) Jij brave borst hebt zoveel vertrouwen in het Nederlandse volk. Jij denkt dat al die sterke mensjes het wel af kunnen met wat minder. Ho! Wacht even! Mark…als jij ieders loon kort omdat “men” dat wel aankan…maar niet dat van jezelf…betekent dat dan dat jij niet sterk bent??

Dat jij eigenlijk…een watje bent??? Zeg, knul, waarvan heb jij eigenlijk gestudeerd? Studiebeurs? Die toen nog geen automatische lening was? In welk deel van je gestudeerde brein ging het mis toen je besloot studeren veel duurder te maken? Ben je bang voor concurrentie van de volgende generatie?

Met jouw verzonnen stelsel heeft de Nederlander 2 opties: 1= Werken voor een loon rondom het minimum. Dan heb je nog wat recht op belastingtoeslagen. 2= Een enorm salaris eisen. Want als je nèt boven het minimum gaat zitten, heb je geen recht op belastingkortingen en moet je alles helemaal zelf betalen…en dat red je niet. Alleen, de meeste bazen hebben het geld niet voor een enorm salaris. Voel je het probleem?

Ik neem aan dat je een waarzegster hebt bezocht (die in haar glazen bol jouw ballenknijper zag en zich moest inhouden om niet te giechelen) en zij vertelde jou dat je je hele leven gezond blijft. En, omdat je al had vastgesteld dat Nederland zoveel sterke mensjes behuisd, dacht je dat het hele zorgstelsel ook wel op de schop kon. Want als jij het niet nodig hebt, dan heeft niemand het nodig. En als iemand het wel nodig heeft dan moeten ze diep in de buidel tasten…heel diep, want door jouw schrappen in inkomen lijkt die buidel wel een bodemloze put.

Ken je de definitie van: egoïsme? In Jip&Janneke taal, zodat ook jij het snapt: Een egoïst is iemand die alleen aan zichzelf denkt. Vat je hem? Valt die euro? (Die euro die helemaal vanuit Griekenland komt.) Mark, mijn conclusie is als volgt: Iemand die nog geen gehaktbal kan maken zonder kookboek, die ballenknijpers draagt i.p.v. boxershorts, die wel een huishoudster heeft maar geen vrouw en kinderen, hoort NIET aan het hoofd van een land te staan. Ga eerst maar eens wat levenservaring opdoen.

Wees een man, ruil eens een maandje met iemand die het met beduidend minder moet doen dan jij, en probeer dan nog maar eens die levensstijl van je vol te houden. Zonder die ervaring ben jij niet de persoon die kan oordelen over wat Nederlanders nodig hebben. Want WIJ zijn jouw werkveld!

Geplaatst door Larissa1975
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Humor, Ingezonden stukken, Macht-Misbruik, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Onrecht, opmerklijk nieuws, Overig, Persoonlijk, Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ingezonden brief aan Mark Rutte open brief #vvd

  1. Louis Backus zegt:

    VEEL TE POSITIEF EN VEEL TE EMPATHISCH.
    Kan niet weten wat het is om kinderen te onderhouden; nog erger: claimy goede gronden te hebben dit niet te willen weten. Ik heb geen enkele moeite met homo’s maar weet zeker dat in het geval ik zelf homo zou zijn, ik een home zou zijn die erg veel moeite zou hebben met Markje Rutten.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s