Maandag 18 februari Reconstructie van de moord op Aran de Jong op tv


ScreenShot1279

EINDHOVEN – De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht brengen volgende week een reconstructie van de moord op Aran de Jong.

De 41-jarige Eindhovenaar werd in de vroege ochtend van zaterdag 17 november vlak voor zijn huis aan de Diamantring in Blixembosch opgewacht door iemand die het vuur opende op zijn auto. De Jong raakte zwaargewond, vluchtte weg en stierf op een fietspad vlak bij zijn woning.

De moord heeft alles weg van een professionele liquidatie vanuit het criminele circuit. De politie heeft een team van 25 man op de zaak zitten, maar is tot op heden naar verluidt niet veel opgeschoten   De zakenman was hoofdverdachte in een omvangrijke drugszaak. Hij zou bendeleider zijn van een organisatie die in twee jaar voor ruim veertig miljoen aan softdrugs het land in- en uitsmokkelde.  

De Jong had ruim een jaar in voorarrest gezeten en mocht in de zomer zijn proces verder op vrije voeten afwachten. Dat proces begon twee weken na de moord. Burgemeester Rob van Gijzel ergerde zich bijzonder aan de tijdelijke vrijlating. Door de moord zou het proces als een nachtkaars uitgaan.   Dat proces loopt inmiddels op zijn einde, er zijn achttien verdachten voorgeleid waartegen celstraffen tot zes jaar zijn geëist. De rechtbank doet 7 maart uitspraak.  

Bureau Brabant is een programma van het Ministerie van Justitie en wordt maandag 18 februari om 18.15 uitgezonden door Omroep Brabant, dinsdag is het item te zien om 21.30 op Nederland 1.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drugs, Fatale Blunder, Moord, Rechtbank, Verhalen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Maandag 18 februari Reconstructie van de moord op Aran de Jong op tv

  1. Mustafa zegt:

    De zakenman het was gewoon een crimineel

  2. ronald zegt:

    Mag wat kosten als er 25 man op zo’n zaak gezet wordt. Toch vermoed ik dat ze voor een verkeersboete meer mensen inzetten.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s