Start megaproces tegen Amsterdamse crimineel Rob Zigerius en Emile Ratelband


ScreenShot1258

VLNR) Rinus X., Frank X., Rob Z., Lenny O., Sander S., Ab van de M., Thomas K., Edwin T., Steve A. © anp.

Een aanslag met een handgranaat, een poging tot liquidatie, brandstichting, oplichting, verzekeringsfraude, afpersing en wapenbezit – het is een greep uit de lange lijst beschuldigingen die het Openbaar Ministerie op de aanklacht heeft gezet tegen crimineel Rob Zigerius en 11 medeverdachten. Het megaproces tegen de 54-jarige Z. is maandag voor de rechtbank in Amsterdam begonnen.

Onder de medeverdachten bevinden zich Emile Ratelband, Panoramaverslaggever Koen Scharrenberg en advocaat Edwin T. Justitie maakt gebruik van een kroongetuige om het bewijs in het onderzoek – codenaam Yellowstone – rond te krijgen.
De rechtbank begon de eerste dag met een algemeen deel, bedoeld voor alle verdachten. Maar onder anderen Ratelband bleef uit het gerechtsgebouw weg. Ratelband wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot brandstichting in een pand in Huissen.Spin in het web
Rob Zigeriusis de spin in het web van de wirwar aan feiten. Justitie ziet hem als de ‘vermoedelijke bedenker’ van uiteenlopende misdrijven. R. ziet zichzelf als ‘gangster’ en heeft naar eigen zeggen een strafblad ‘zo dik als het telefoonboek’. Zijn vrouw werd ook in het onderzoek Yellowstone aangehouden. Zij pleegde zelfmoord in het huis van bewaring in Breda.De rechtbank maakte een begin met de behandeling van een van de zwaarste feiten: de poging tot liquidatie van een Iraanse man, Mahmood C. Kroongetuige Richard T. zou op 21 juli 2010 naar het huis van C. in Gouda zijn gegaan, in opdracht van Rob Zigeriusom daar de liquidatie uit te voeren. Het vuurwapen van T. weigerde dienst, waarna hij wegvluchtte, zo heeft hij verklaard.Plan moord
Rob Zigerius zegt dat het plan voor de moord afkomstig is van advocaat Edwin T. Hij zou daarbij hebben samengespannen met ondernemer Sander S. Z. en een criminele handlanger zouden zijn ingehuurd voor de uitvoering, maar volgens Z. zouden zij daar nooit serieus in zijn geweest.

De details van de deal tussen het OM en kroongetuige T. zullen later in het proces ter sprake komen. T. zal ook nog ter zitting worden gehoord. Het proces gaat weken duren; de rechtbank hoopt uitspraak te doen op 26 april.

Noot redactie voor zover wij weten verblijft Ratelband voor TV opname’s in het buitenland.

Op zijn twitter meld hij dan ook.

twitter

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Algemeen, Bizar, Brand, Corruptie, Diefstal, Diversen, Doofpot, Drugs, Frapant, Hoofd verantwoordelijke, Kroon getuigen, Macht-Misbruik, media manie, Media manipulatie, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Normen en Waarden, O.M., opmerklijk nieuws, Politie, Rechtbank, Verhalen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s