Niet alleen de UFO, maar alles is nep in deze video


 
Schokkerige amateurbeelden die ineens een UFO laten voorbijzoeven: het internet staat er vol van. De UFO’s zelf worden achteraf vaak ontmaskerd als al dan niet professioneel gemaakte ‘fake’. Maar in dit filmpje is echt alles nagemaakt. Alles.
‘Ik schoot deze beelden toen we in oktober 2012 door Santa Clarita reden’, luidt de uitleg bij het eind vorig jaar opgeladen filmpje. ‘Er waren twee ruimtetuigen. Toen ik het eerste zag, stopte ik de wagen en stapte ik uit. Wat volgde, is ongelooflijk.’Een beetje té ongelooflijk, vonden de meeste surfers.
Daarom werd deze video met wel héél straffe ruimteschepen quasi meteen ontmaskerd als vals, maar zelfs de critici moesten toegeven dat de makers van het filmpje het vak in de vingers hadden. Hier en daar werd al geopperd dat ze hun geluk maar in Hollywood moesten gaan beproeven.‘Zo echt kan het lijken’
Enkele maanden later blijkt de prestatie nog een heel stuk indrukwekkender: niet alleen de imposante ruimteschepen blijken computerbeelden te zijn, ook alle andere dingen in het ruim een halve minuut durende filmpje is nagebootst. Auto, omgeving en videocamera incluis. De hele video blijkt een met bloed, zweet en tranen gefabriceerd werkje van iemand die wel degelijk zijn sporen in de filmindustrie al verdiende, meldt Wired. Aristomenis Tsirbas werkte mee aan grote films als ‘Titanic’ en ‘Hellboy’, en was betrokken bij verschillende Star Trek-afleveringen.

Maandenlang deelde hij de ware toedracht van deze video maar met een paar vrienden. Het opzet van de hele onderneming was voor Tsirbas aantonen dat computerbeelden er overtuigend en echt kunnen uitzien. Ironisch genoeg was het veel moeilijker om een realistische auto in de woestijn te maken, dan de UFO’s te creëren, zo geeft hij toe.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenaards, Film, Film opname, Fotos, Satire, UFO en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s