Chris Kyle, een voormalige Amerikaanse scherpschutter van de Amerikaanse mariniers die verantwoordelijk was voor 160 liquidaties, is zaterdag zelf doodgeschoten.


Foto: AP
 

 

Auteur van ‘American Sniper’ doodgeschoten

GLEN ROSE –Chris Kyle, een voormalige Amerikaanse scherpschutter van de Amerikaanse mariniers die verantwoordelijk was voor 160 liquidaties, is zaterdag zelf doodgeschoten. Hij werd neergeschoten samen met een andere man op een schietbaan, zei co-auteur Scott McEwen van Kyle’s bestseller boek ‘American Sniper”.

Kyle, die ‘American Sniper’ schreef over zijn militaire dienst van 1999 tot 2009, en een andere man werden dood aangetroffen op een schietbaan in de Rough Creek Lodge in het Texaanse Glen Rose. De identiteit van het tweede slachtoffer is niet bekend.

De politie heeft een verdachte aangehouden. Het betreft volgens de lokale media een 25-jarige man die vluchtte in de auto van een van de slachtoffers. Vijf uur later werd hij 100 kilometer verderop aangehouden. Volgens de Amerikaanse zender CNN gaat het om een voormalige marinier die lijdt aan posttraumatisch stresssyndroom.

Kyle diende tijdens vier gevechtsmissies in Irak en elders. Hij kreeg twee Silver Star onderscheidingen en vijf bronzen sterren voor moed, volgens zijn boek. Nadat hij de mariniers had verlaten richtte Kyle een bedrijf op dat gevechts- en wapentrainingen gaf aan militairen, politie, bedrijven en civiele klanten.

„Het komt als een schok en het is onthutsend om te denken dat na alles wat Chris heeft meegemaakt, hij zo aan zijn einde komt. Want er waren zoveel manieren waarop hij gedood had kunnen worden in Irak”, zei McEwen, die het boek schreef met Kyle.

Bron AP ANP Telegraaf

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Frapant, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, opmerklijk nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s