De 69-jarige seriemoordenaar Rodney Alcala heeft waarschijnlijk meer dan 125 vrouwen vermoord


Politie geeft 120 portretten vrij van verdwenen vrouwen

Vorige week werd de 69-jarige Rodney Alcala in New York veroordeeld tot een bijkomende celstraf van minstens 25 jaar voor de moord op twee jonge vrouwen in de jaren ’70. Eerder was Alcala al veroordeeld voor het doden van vier jonge vrouwen en een 12-jarig meisje eind jaren ’70. De politie vreest dat de seriemoordenaar nog veel meer gruwelijke misdaden op zijn kerfstok heeft, meldt het Duitse Bild.

Rodney Alcala

In een kluis werden maar liefst 120 portretten aangetroffen van jonge vrouwen die in sexy poses gefotografeerd werden door Alcala. Na de fotoshoots verdwenen de tientallen jonge vrouwen spoorloos. De politie hoopt met het vrijgeven van deze  foto’s op een doorbraak in heel wat zogenaamde ‘cold cases’, onopgeloste moorden.

Rodney Alcala, ook gekend als John Berger, verkrachtte en wurgde in 1971 de 23-jarige Cornelia Crilley in haar huis in de New Yorkse wijk Upper East Side. Zes jaar later doodde hij de 23-jarige Ellen Hover in Manhattan. Pas in 2010 werden de dossiers heropend en vorige week werd de seriemoordenaar nog eens veroordeeld.

Misbruikt en vermoord
De vrees is echter groot dat de fotograaf-killer nog achter veel meer gruwelmoorden zit. In de jaren ’70 lokte Alcala vele tientallen jonge vrouwen voor zijn lens. Hij liet hen schaarsgekleed of naakt en vaak in wulpse poses poseren. Volgens de politie misbruikte de seriemoordenaar alle meisjes na de fotoshoot en vermoordde ze.

Alle meisjes verdwenen daarna spoorloos. Hun identiteit is compleet onbekend. Zo wordt de reeks sexy foto’s wellicht een galerij van doden.

Afgeluisterd
De politie kwam de foto’s pas in 2010 op het spoor bij een afluisteroperatie. Zo hoorden ze Alcala tegen zijn zus zeggen ‘Gelukkig dat ze deze foto’s nooit gevonden hebben.’ De foto’s werden vervolgens in een kluis van Alcala aangetroffen en de vondst leidde tot de heropening van de zaak.

De uitgemergelde Rodney Alcala wacht in Californië al op de uitvoering van zijn doodstraf, maar ondertussen hoopt de politie met de openbaring van de 120 portretten nog heel wat onopgeloste zaken te kunnen heropenen.

rod

<:section>

<:section>

ney Alcala

<:section><:section> Bron Der Bild en ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drama, Misdaad, Moord, opmerklijk nieuws, Politie, Schandalig en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s