Ierse familie eist heropening verdwijningszaak James Patrick Grealis


Eis heropening verdwijningszaak James Patrick Grealis

James Patrick Grealis. © Politie.nl.

De familie van een in Breda verdwenen Ier, James Patrick Grealis, eist heropening van de verdwijningszaak en wil juridische stappen tegen de Nederlandse politie nemen. Die heeft volgens de familie nagelaten behoorlijk onderzoek te doen naar de verdwijning van Grealis, meldt The Irish Independent.

<:section>

De 24-jarige timmerman Grealis verliet 23 oktober 2008 in Breda het pension waar hij verbleef om werk te zoeken. Er is nooit meer iets van hem vernomen. Volgens de familie is herhaaldelijk geprobeerd de Nederlandse autoriteiten tot een deugdelijk onderzoek te bewegen, maar vergeefs.

In april nog leek de familie naar eigen zeggen erin te slagen de politie in Nederland tot onderzoek aan te zetten. Waarschijnlijk was dat dankzij druk van de Ierse regering. Maar dat onderzoek werd al in juli vruchteloos afgesloten. De familie stelt daarvan pas in oktober op de hoogte te zijn gebracht. ‘Ze hebben nog steeds niet gesproken met de man met wie James Patrick woonde toen hij verdween. Ze zijn zijn e-mails, telefoongeprekken en bankdata niet nagegaan’, klaagde Helen Grealis, een zus van de vermiste timmerman, in de Ierse krant.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenland, Drama, Familie, Fatale Blunder, Fotos, Justitie, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, O.M., Opsporing verzocht, Politie, Vermist en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s