Politie mag paragnosten blijven inzetten!


In september werd op aanwijzing van een paragnost een fiets opgedoken die van de vermiste Tanja Groen zou zijn, het bleek uiteindelijk niet haar fiets te zijn © ANP.

De politie kan paragnosten blijven inzetten bij de oplossing van bepaalde zaken. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ziet geen reden om dat te verbieden. Dat heeft de minister geantwoord op vragen van Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Volgens Opstelten zijn ‘sommige delicten zo ernstig in de gevolgen voor slachtoffers dan wel nabestaanden, dat de politie en het OM alle mogelijkheden om een delict op te lossen in overweging willen kunnen nemen”.

Een aanvraag voor de inzet van de zogenoemde onorthodoxe opsporingsmethode ‘komt overigens zelden voor”. Wel moet er sprake zijn van een ernstig strafbaar feit en daarnaast dient het onderzoek met gebruikmaking van de gebruikelijke recherchemethoden te zijn vastgelopen.Volgens Opstelten is het in dat licht niet zo dat de inzet van paragnosten verwarring in onderzoeksteams tot gevolg heeft en dat kostbare tijd verloren gaat.

Bron ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Buitenland, CIA, Doofpot, F.B.I., Film, Film opname, Fotos, Frapant, Justitie, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Nieuws en politiek, opmerklijk nieuws, Opsporing verzocht, Paranormaal, Peter R de Vries, Politie, Politiek, Rechtbank, Religie, School, Spiritueel, Televisie, Verborgen Camera, Verhalen, Vermist, Voorspellingen, Werk, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Politie mag paragnosten blijven inzetten!

 1. Gert jan zegt:

  Wordt jij daar nooit moe van

  • DutchTV zegt:

   Nee Gert Jan daar wordt ik niet moe van, Ivo kan ook moeilijk nee zeggen als oud hoofd korpsbaas te Rotterdan geldt voor Peper ook. En menig hoofdcommissaris.\Weet dat een goede Paragnost meer kan dan het gehele korps bij elkaar. Bedoel ik die fietsenhengelaar niet die heeft de gemeenschap 263.000 euro gekost de grappenmaker.
   Er zijn bloggers met de hersens van een garnaal die met dat soort mensen weglopen. Maar die lullen maar wat, hebben ook nooit een stoffelijk overschot gezien op een P.D. en pronken (kuch) met hun kennis. Kunnen ze beter kenniskring van maken.

 2. Gert jan zegt:

  Toch bespeur ik een vorm van bitterheid bij jouw, maar ik denk wel waar dat vandaan komt prettig kerst en een gelukkig nieuwjaar nog.

 3. In Engeland zijn er al verschillende moordzaken en verdwijningen opgelost door paragnosten ( zie Diane Lazarus) maar deze werken nauw samen met de politie, hier gebeurd het ook maar in stilte, het is zo dat een goede paragnost belangrijke informatie kan toevoegen om bepaalde zaken op te lossen. Ben zelf ook bezig met een politie zaak en het evolueert in de positieve richting en dat is onze taak als paragnost, onze medemens helpen en rechtvaardigheid laten geschieden.

 4. ronald zegt:

  Schriftelijke vragen van ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers over de inzet van paragnosten door de politie

  Onderwerp: De inzet van paragnosten door de politie

  Kamerstuk: 2012Z19224

  Datum: 13 november 2012

  Vraag 1

  Kent u het bericht “Onduidelijkheid over inzetten van paragnosten bij politiewerk”? 1)

  Vraag 2

  Deelt u de mening dat opsporingsonderzoeken zich moeten richten op feiten?

  Vraag 3

  Waarom is de “Instructie Onorthodoxe Opsporingsmethoden” niet openbaar? Kunt u deze instructie naar de Kamer sturen?

  Vraag 4

  Deelt u de mening dat een instructie die bij het overgrote deel van de politie onbekend is ook niet kan worden toegepast en dat het hierdoor momenteel mogelijk is dat politiemensen voor onderzoek gebruik maken van paragnosten zonder de daarvoor vereiste toestemming?

  Vraag 5

  Klopt het dat deze instructie onder onorthodoxe opsporingsmethoden verstaat ‘het horen van getuigen onder hypnose, de “poppenspelmethode”, de leugendetector, de narcoanalyse en de paragnostiek’ en dat deze methoden volgens deze instructie naar de huidige wetenschappelijke inzichten geen zekerheid bieden over de betrouwbaarheid van de resultaten?

  Vraag 6

  Kunt u aangeven waarom de instructie desondanks het inzetten van paragnosten niet verbiedt?

  Vraag 7

  Bent u bereid de instructie aan te passen zodat geen gebruik meer wordt gemaakt van methoden waarvan de werkzaamheid naar wetenschappelijk inzicht dubieus is, zoals de inzet van paragnosten, en dit mee te nemen in de politieopleiding zodat verwarring in onderzoeksteams wordt voorkomen en er geen kostbare tijd van deze teams verloren gaat?

  1) Trouw, 7 november 2012

  En wat hebben we dan ?
  A) Een geloofsovertuiging die andere mensen alles verbied waarvan zij beoordelen wat goed voor je is.
  b) Een prachtige commerciele zender die midden in de nacht uitzending doet met kaartleggers die je begroeten met goedenmiddag.
  C) Avondvullende programma’s met Char, Derek Ogilvie, Robbert van den broeke, Uri geller en nog meer van zulk media geile personen die zichzelf bombarderen tot paragnost en daarmee een creatie neerzetten , die niet voldoet aan wat een paragnost doet of kan of is.
  D) Het vooropgezette zesde zintuig doet daar nog een schepje bovenop, Eigenlijk zou je als paragnost moeten weten , en daar hoef je niet helderziend voor te zijn, dat je in zulke programma’s gebruikt word voor reclamegeld binnen te halen.
  E) laat discoverychannel ook even meedoen met onderzoek naar spookhuizen in Harry Potter land en het verhaal is spannend genoeg want het komt van verre landen en daar wonen altijd slimmere mensen.
  F) ik ben op tv de laatste 10 jaar nog niemand tegengekomen die het woord paragnost correct uitspreekt. Erg he dat iemand pretendeert iets te zijn en niet eens weet wat het is.

  En deze categorie mensen meld zich bij de politie met de mededeling dat ze van boven hebben ingefluisterd gekregen wat er allemaal aan de hand is.
  Ik vind het niet vreemd dat er dan terughoudend word gereageerd.
  Zolang het beeld geschetst word en het word gevoed door commercie en alles wat men graag wilt en verwacht , zal geeneen para-gnost daar aan kunnen voldoen.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s