Politiechef Jan Petter te Kekerdom schoot achtmaal in het rond


 

Het huis werd gehuurd door de twee slachtoffers die dood werden gevonden in het huis van de 59-jarige rechercheur © anp.

In het huis van politiechef Jan Petter, die zichzelf en twee anderen in september van dit jaar doodschoot in Kekerdom, heeft de politie 186 xtc-pillen, amfetamine en een hoeveelheid van de partydrug GHB gevonden. Ook had hij verschillende oudere vuurwapens in huis. Volgens Omroep Brabant schoot Petter achtmaal in het rond.

De politie heeft tegen De Gelderlander gezegd dat Petter twee keer met zijn dienstpistool op Inge Kee schoot en vier keer op René van de Wijdeven. Met één van de overige kogels bracht Petter zichzelf om het leven, een andere kogel raakte een tafel.Hennepplantjes
Eerder was al bekend dat in de woning van de inspecteur in Kekerdom een hennepkwekerij met 224 plantjes stond en dat hij tegen de regels in zijn dienstwapen in huis bewaarde. Met dit dienstwapen pleegde hij de moorden en de zelfmoord. Met de man en de vrouw die hij doodschoot, onderhield de politiechef een driehoeksrelatie die kort voor het drama was beëindigd.

De 59-jarige Petter kwam eerder in een onderzoek van een ander politiekorps naar voren als een contact van een verdachte. Dit korps liet dat weten aan de korpsleiding van de regiopolitie Gelderland-Zuid, maar vroeg tevens in het belang van hun onderzoek geen apart onderzoek te starten naar Petter. Dat is ook niet gebeurd, aldus het OM.

Niet betrokken
Andere politiemensen binnen het korps Gelderland-Zuid zijn niet betrokken geweest bij de criminele activiteiten van politiechef Jan Petter. Dat staat in een onderzoek van de Rijksrecherche, waarvan vrijdag de resultaten openbaar zijn gemaakt.

Bovendien heeft het gedrag van Petter geen invloed gehad op lopende of al afgesloten onderzoeken van het korps, lichtte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) toe.

Petter schoot zichzelf en twee anderen dit jaar dood in een woning in Kekerdom. Met zijn slachtoffers onderhield hij een driehoeksrelatie, die kort voor het drama was beëindigd.

De hoofdofficier van justitie en de korpsbeheerder van Nijmegen geven om 13.00 uur een toelichting op het onderzoek van de Rijksrecherche naar de zaak-Kekerdom.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Corruptie, Frapant, Misdaad, Misdrijf, Moord, Politie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s