Zeker 27 doden bij bloedbad op basisschool VS


© reuters.   Dader is dood, mogelijk 18 kinderen onder doden

 

breaking news

Bij een schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse staat Connecticut zijn vandaag tientallen doden gevallen, onder wie veel kinderen. Tv-zender CBS meldt dat het om 26 slachtoffers zou gaan. Ook de schutter is dood aangetroffen. Onder de doden zouden ook zeker 18 kinderen zijn. Nieuwszender NBC spreekt over 14 omgekomen kinderen. Het hoofd van de school en de school-psycholoog zouden ook onder de doden zijn, meldde CNN.

© reuters.
© reuters.
© ap.
© ap.

De politie ontving een 911-oproep om 09:41 uur lokale tijd. Er werd gemeld dat een aantal scholieren zaten opgesloten in een klaslokaal, mogelijk met een schutter.
Direct na de alarmoproep werd begonnen met het sturen van ambulances naar de school. De politie wilde tijdens een eerste persconferentie nog niets zeggen over het aantal doden. Wel meldde het dat de dader om het leven is gekomen.
Volgens NBC is de dader een 20-jarige man. De schutter had twee 9mm-pistolen bij zich en droeg een kogelwerend vest. De wapens zijn teruggevonden op de plaats van de schietpartij. Onbevestigde berichten spreken over een tweede dader. CBS meldt dat er een verdachte is opgepakt. Het motief van de dader of daders is nog niet bekend.
Volgens lokale media zijn huilende kinderen weggevoerd van de school naar een plek waar hun ouders hen kunnen ophalen. Een hele klas zou vervolgens niet zijn komen opdagen bij het tellen van de kinderen buiten. Veel ouders verkeren nog in het ongewisse over hun kinderen.
De schietpartij in Connecticut is, na die op Virginia Tech in 2007 waar 32 doden vielen, het op één na dodelijkste school-incident in de Amerikaanse geschiedenis. Bij een schietpartij op de Columbine High School vielen 13 doden, en raakten 24 mensen gewond.

Lees ook

© reuters.
© ap.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Buitenland, Diversen, Drama, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s