Barret Brown voormalig Anonymous-woordvoerder opgepakt door de FBI


Een voormalig woordvoerder van hackerscollectief Anonymous is door een Amerikaanse rechtbank beschuldigd van het illegaal bezitten en verspreiden van creditcardnummers. De gegevens werden vorig jaar december gestolen van beveiligingsdienst Stratford.

Bij de hack van beveiligingsdienst Stratford werden duizenden interne e-mails gehackt en doorgespeeld aan Wikileaks. Bijzonder aan de beschuldiging van de voormalig woordvoerder Barret Brown is dat hij ook beschuldigd wordt van alleen het linken naar een geheim document. Op technologiesite Wired is de gehele tenlastelegging te lezen.
Brown werd drie maanden geleden opgepakt door de FBI, terwijl hij aan het chatten was. De reden voor zijn arrestatie was het bedreigen van een FBI-agent.
In het onderstaande filmpje is te zien hoe na twee minuten agenten het huis binnenstormen en Brown aanhouden. Het meisje (links) zit achter de computer van Barret en klapt deze snel dicht
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Buitenland, F.B.I., Fatale Blunder, Frapant, LEAKS, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, Verhalen, Wikileaks en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s