Rutte ‘werd wel even stil’ van brief pestslachtoffer Jeffrey


Mark Rutte. © anp.

De 18-jarige Jeffrey Arenz schreef maandag in een open brief aan premier Mark Rutte dat hij op school stelselmatig gepest werd. Hij vroeg Rutte te kijken of er oplossingen voor het probleem van pesten gevonden kunnen worden. In een antwoordbrief schrijft de premier vandaag dat hij ‘wel even stil werd’ toen hij de brief las.

Jeffrey Arenz. © Youtube.

‘Wat een indrukwekkende open brief stuurde je me maandag. Ik werd wel even stil toen ik las hoe jij op school gepest bent en wat dat voor jou heeft betekend.’ Jeffrey beschreef in de brief in de Volkskrant hoe hij op school door twee jongens dagelijks in elkaar werd geslagen, en dat hij diverse zelfmoordpogingen heeft gedaan. Ook vertelde hij dat hij nu een stichting heeft opgericht, waar gepeste kinderen terecht kunnen met hun verhaal en met vragen en dat hij volgend jaar in een theatervoorstelling zijn ervaringen met pesten gaat vertellen.
Bewondering Rutte schrijft terug dat hij de jongen bewondert. ‘Met je site help je kinderen die nu in dezelfde situatie zitten. Zo maak je van iets naars iets positiefs en dat doen weinig mensen je na – echt heel sterk en moedig.’
Rutte schrijft het pestslachtoffer dat er ‘helaas niet één oplossing is waarmee we pesten van de ene op de andere dag uitbannen. We moeten het echt samen aanpakken, met kinderen, ouders, scholen, gemeentes, (sport)clubs en alle ander mensen en organisaties die hierin iets kunnen betekenen. Het kabinet helpt waar het kan’

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Nieuws en politiek, Onrecht, pesten, School en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s