Kindermoord na meer dan een halve eeuw opgelost.


ScreenShot870

Levenslang voor kindermoord uit 1957

CHICAGO – De 73-jarige Amerikaan Jack McCullough heeft maandag levenslang gekregen voor de moord op een 7-jarig meisje in 1957. De moord bleef meer dan een halve eeuw onopgelost. Een halfzus van McCullough, die hem verdacht, wist de politie echter vorig jaar te overtuigen het onderzoek te heropenen.

De destijds 17-jarige McCullough ontvoerde het kind, Maria Ridulph, op straat in de plaats Sycamure (Illinois). Haar lichaam werd vier maanden later gevonden, zo’n 100 kilometer verderop. McCullough had haar gewurgd en gestoken.

McCullough werd in september schuldig bevonden. Het inmiddels 63-jaar oude speelmaatje van Maria herkende hem op een oude foto als de man die haar en Maria in 1957 op straat benaderde om met ze te spelen, vlak voordat Maria verdween.

De moord schokte de Verenigde Staten. Naar verluidt lieten toenmalig president Dwight Eisenhower en FBI-baas J. Edgar Hoover zich geregeld bijpraten over het onderzoek. McCullough, een oud-politieman, houdt vol dat hij de moord niet heeft gepleegd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Frapant, Kroon getuigen, Misdaad, Misdrijf, Moord, Ontucht, Pedosexueel, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s