Mysterieuze verdwijning Petra Stork (57) uit Rotterdam


Petra Stork: verdwenen

Sinds afgelopen donderdag wordt de Rotterdamse vermist. De verdwijning is voor haar familie een groot mysterie. Petra lijkt van de aardbodem verdwenen. Zoekacties hebben niks opgeleverd. De familie leeft tussen hoop en vrees.

Dit schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag. Petra – alleenstaand, een zoon van 19 – verliet donderdagochtend haar woning in Rotterdam-Noord. In de buurt van de Gordelweg ging ze met haar hondje Mus – een Lhasa Apso – op pad naar haar garage in de buurt van Diergaarde Blijdorp om haar auto op te halen.

Bij de garage is ze nooit aangekomen. Toen ze onbereikbaar bleek, werd alarm geslagen. ‘Haar hondje,’ zegt zusje Marjolein, is die ochtend rond 12 uur op de Kanaalweg gevonden. ‘Het vreemde is dat de riem nog aan de halsband zat. Het lijkt er dus niet op dat de hond ergens heeft losgelopen.’ Voor Marjolein zijn er twee scenario’s die de verdwijning van haar zus zouden kunnen verklaren: een noodlottig ongeval of een misdrijf. ‘Suïcide is absoluut uitgesloten.

hond van petra storkZe is zo dol op haar hondje; ze zou zich niet vrijwillig laten scheiden van Mus. Dat geldt ook met betrekking tot haar zoon.’ Petra’s familie leeft in grote onzekerheid. Er zijn geen bijzondere omstandigheden die haar vermissing zouden kunnen verklaren. Wel daar denkt deze redactie anders over!

Sinds vrijdag is Petra’s vermissing op internet en via twitter bekend gemaakt. Tips heeft het nog niet opgeleverd volgens het AD.

ROUTE PETRA STORK

Druk op foto voor uitvergroting

Daar wij een van de eerste waren die het nieuws op Twitter op gang brachten. Zullen wij wat meer aanvullende informatie geven die mogenlijk kunnen leiden tot een ontknoping. De Politie liet op hun site tot vanacht niets weten, wat tot veel speculatie en of door elkaar heen lopende tips ging leiden.

Zo zou o.a geen helicopter met infra rood en warmtebronmeters ingezet kunnen worden door het weer??? Zo zou Petra van plan geweest zijn haar nieuwe BMW op te halen, en dit weekend in Deventer te vieren.

Beveiligingscamera’s zouden haar om 11.30 hebben gesignaleerd.

Op het aanbod om een reddingsaktie door een speciaalreddingsteam werd niet gereageerd
     Dit is wat de politie schrijf Rotterdam – Sinds donderdag 6 december zoekt de politie naar de 57-jarige Petra Stork. Petra is ziek en heeft medicatie nodig. De politie en de familie maken zich ernstig zorgen. SignalementPetra heeft een slank postuur en een verzorgd voorkomen. Ze droeg op de dag van haar verdwijning een blonde pruik onder haar muts, een donker bruine imitatie bontjas, donkere bruine stoere winterlaarzen, een wollen sjawl en handschoenen.Petra is ernstig ziek en gebruikt medicatie. Ondanks dit gegeven is zij positief ingesteld en ziet zij erg uit naar de komst van haar eerste kleinkind in het begin van het nieuwe jaar.

Laatste beelden

Petra is vrijdagochtend vanaf haar woning aan de Borgesiusstraat lopend vertrokken in het gezelschap van haar hondje, een blonde Lhasa Apso. Zij is voor het laatst op 6 december, om 10.27 u gesignaleerd door een bewakingscamera aan de Kanaalweg tegenover de ingang stadscamping Rotterdam.
 
Zoektocht

De politie heeft donderdag direct na de melding Petra’s signalement verspreid aan alle eenheden, maar ook aan bestuurders van het openbaar vervoer en taxichauffeurs. Eenheden hebben in de omgeving naar haar gezocht en zijn mogelijke verblijfplaatsen af gegaan.

Ook is de hulp van het publiek ingeroepen met behulp van Burgernet en Twitter. Zaterdag heeft een schip van de Zeehavenpolitie met behulp van een sonar het nabij gelegen water gescand.

Omdat hieruit bleek dat zich daar mogelijk een stoffelijk overschot bevond, hebben duikspecialisten van de politie zondag het water doorzocht. Hierbij is geen lichaam aangetroffen. De politie vervolgt de zoektocht naar Petra.
Informatie?

Heeft u Petra gezien of heeft u informatie die van belang kan zijn, vragen wij u contact op te nemen de recherche van district Noord via 0900-8844.

Wij wensen de nabestaanden in ieder geval heel veel sterkte toe in de aankomende dagen houd vooral een dinsdag in de gaten.

Feit blijft dat het AD het zich wel heel erg gemakkelijk heeft gemaakt.

                                                                                                                               

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Drama, Film opname, Nieuws, Noodlot Ongeval, Politie, Tragedie, Verhalen, Vermist en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Mysterieuze verdwijning Petra Stork (57) uit Rotterdam

 1. Diana Stork zegt:

  Hoezo denk de redactie daar heel anders over?

 2. Biancab zegt:

  Ik ben iemand die zelf ook twee hondjes heeft en elke dag langs het Kanaal loopt, alleen meer naar de richting van de speeltuin. Dit bericht over de vermissing sloeg in als een bom. Ik heb een aantal hondenbezitters de foto van Petra laten zien en wij kijken uit naar tekenen van Petra! Ik heb zelfs in een container bij het tankstation aan de Gordelweg gekeken omdat een hond daar wat lang aan ’t snuffelen was!

  Ik wilde bij deze een hart onder de riem steken van de familie en ik hoop dat er heel snel helderheid komt!
  Het liefst dat Petra, levend en wel weer terugkomt!

  • Mustafa zegt:

   Vandaag wordt opnieuw gezocht naar de sinds vrijdag verdwenen Petra Stork. De 57-jarige vrouw verdween nadat ze ’s ochtends haar hondje ging uitlaten,

   Afgelopen zaterdag werd door een schip van de Zeehavenpolitie met sonar-apparatuur het water gescand en zijn er zelfs duikers van de politie het water in geweest.

   Ook de politie geeft nog niet op. Men overweegt nu om de ME in te zetten. Allereerst wordt de omgeving van de Kanaalweg vandaag nogmaals goed onderzocht

   • Mustafa zegt:

    Dit komt dan van de politie af ze vergeten dat ze Donderdag al is verdwenen, met hun vrijdag. Overwegen nu M.E. in te zetten hadden ze gelijk al moeten doen.

 3. Edwin zegt:

  Als de hond gevonden is op de aangegeven plek zou men eens op de Daltonlaan op het volkstuinencomplex moeten kijken, in de winter altijd griezelig stil en verlaten

 4. speurder zegt:

  ook wij hebben ons aangeboden om met onze reddingshonden het gebied uit te kammen. tot op heden geen reactie hierop gekregen!!

 5. Mustafa zegt:

  Nieuwe zoekactie naar Petra Stork levert niets op

  Bij de grote zoekactie van de Rotterdamse politie naar de vermiste Petra Stork in het water langs de Kanaalweg in Rotterdam is vanavond niets gevonden. Eerder op de dag hadden particuliere duikers met sonarapparatuur mogelijk een stoffelijk overschot gezien.

  De politie vond dat de beelden voldoende aanleiding gaven om te gaan duiken en begon een grote zoekactie.

  De ernstig zieke Petra werd op 6 december voor het laatst gezien nabij de stadscamping aan de Kanaalweg. Daar werd ze gesignaleerd door een bewakingscamera. Op die plek werd ook haar hondje, Mus, aangetroffen.

  Eerder deze week werd al door een schip van de Zeehavenpolitie met sonar-apparatuur het water gescand en zijn er duikers van de politie het water in geweest. Met warmtebeeldcamera’s is vanuit de lucht het betreffende gebied onder de loep genomen. Alle zoekacties leverden tot nu toe niets op.

 6. DutchTV zegt:

  Sorry moes je antwoordt stond er al 2,5 uur op maar spamt dus heb hem maar over nieuw geplaatst.

  Dit is een leugen van de politie van die warmtebronnen en het hondje zat in een asiel donderdag wilde de politie al helemaal niets doen en kwamen pas vrijdag in aktie Oproep of tv was geen optie anders hadden ze echt moeten werken Inmiddels is gebleken dat 2 gerenomeerde reddingsteams met honden gewoon werden afgewezen zonder ook maar een woord te willen uitwissellen wat ons betreft had ze die zondag de 9de al gelocaliseerd zijn. Maar wat dat betreft stelt de R.damse media ook niks voor.

 7. DutchTV zegt:

  Oja er zijn ook een handschoen en wat spulloen uit het water gehaald bij de woonboten was ik bijna vergeten.

 8. Mattanja van der Pol zegt:

  Er is in het artikel sprake van ‘nabestaanden’. Daar spreek je niet over als ze nog in leven kan zijn. Dan heb je het over dierbaren of familie en vrienden… Missertje!

  • DutchTV zegt:

   HET MISSERTJE KOMT VAN JOUW DAT HEET BIJ ONS VOORUITZIENDE BLIK HELAAS.

   • Mattanja zegt:

    He, mijn reactie is verwijderd of niet goed overgekomen gisteren. Wat een rare reactie op mijn reactie… Ik wilde alleen maar aangeven (tip voor volgende berichtgevingen over vermiste personen) dat je het niet over ‘nabestaanden’ hebt als er geen lichaam is gevonden of als niet is bewezen dat iemand is overleden.

 9. Mattanja van der Pol zegt:

  Wat een rare reactie op mijn opmerking. Je hebt het gewoon niet over ‘nabestaanden’ als er geen lichaam is gevonden of niet bewezen is dat ze overleden is. Ook de dierbaren kunnen dit lezen en het kan pijnlijk zijn als het zo verwoord wordt. Ik wilde daar alleen maar op wijzen voor eventuele volgende stukken in dit soort zaken. Wist niet dat dat zo onsportief/onprofessioneel zou worden opgepakt…

 10. Mattanja zegt:

  Heb gisteren hierop gereageerd, maar mijn reactie is verwijderd of niet goed overgekomen. Ik vind de reactie op mijn reactie vreemd. Waarom mag ik er niet op wijzen dat je niet spreekt over ‘nabestaanden’ als er nog geen lichaam is gevonden of niet bewezen is dat iemand niet meer leeft. Ik vind dat je daar terughoudend in moet zijn. Het was een tip voor eventuele volgende berichtgevingen over vermiste personen.

 11. Mattanja zegt:

  He, mijn reactie is verwijderd of niet goed overgekomen gisteren. Wat een rare reactie op mijn reactie… Ik wilde alleen maar aangeven (tip voor volgende berichtgevingen over vermiste personen) dat je het niet over ‘nabestaanden’ hebt als er geen lichaam is gevonden of als niet is bewezen dat iemand is overleden.

 12. Jacqueline zegt:

  Denk dat die arme vrouw klem of vast gehaakt zit onder een woonboot … wat vreselijk

 13. Jacqueline zegt:

  En morgen DINSDAG dus wordt publiekelijk bevestigd dat het om Petra gaat. R.I.P Petra en ik wens haar familie, vrienden en overige nabestaanden heel veel sterkte

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s