Jasper Steringa bekend moord en verkrachting op Marianne Vaatstra


ScreenShot826

Jasper Steringa heeft de moord op en verkrachting van Marianne Vaatstra bekend. Het Openbaar Ministerie liet dat vandaag weten.

De 45-jarige man uit Oudwoude verklaarde vandaag tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd.

Hij verklaarde dat hij Marianne niet kende maar haar toevallig die nacht tegen is gekomen. Hij heeft Marianne onder bedreiging van een mes meegenomen het weiland in.
De familie van Marianne Vaatstra is inmiddels op de hoogte gebracht van wat de verdachte tijdens het verhoor heeft verklaard.
Voorarrest Gisteren besloot de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden Jasper Steringa 90 dagen in voorarrest te houden. Hij zat toen al ruim 2 weken in beperkingen; dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.
De officier van justitie heeft, nu er een bekentenis ligt, donderdag opdracht gegeven om de beperkingen op te heffen.
Steringa werd 19 november aangehouden in zijn woonplaats Oudwoude, op luttele kilometers van het weiland bij Veenklooster waar het lichaam van de toen 16-jarige Marianne werd aangetroffen.
Politie en justitie kwamen hem op het spoor na een match in het een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. Zo’n 6500 mannen in Noord-Friesland stonden DNA af in een laatste poging van justitie om ruim 13 jaar na dato de moordenaar van Marianne te vinden.
Nu zou je zeggen kat in het bakje maar heb er toch een vieze smaak bij in mijn mond.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Familie, Frapant, Marianne Vaastra, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, O.M., Politie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Jasper Steringa bekend moord en verkrachting op Marianne Vaatstra

 1. Ronald. zegt:

  Onderstaande kennisgeving staat op de site van het OM.
  http://www.om.nl/actueel/nieuws-persberichten/@159911/verdachte-moord/

  Beperkingen

  De officier heeft donderdag opdracht gegeven om de beperkingen op te heffen. Dit betekent dat de verdachte weer contact mag hebben met anderen dan alleen zijn advocaat.

  Complottheorie of niet , als je meerdere weken verstoten bent van je familie en onder druk word gezet , is dit dan zijn beloning voor zijn bekentenis geweest?

  Ik vraag me het volgende af ;
  Is een bekentenis onder psychologische druk waarbij je emotionele gesteldheid en je fysieke gesteldheid, bewust word gemanipuleerd waardoor je het zich op de realiteit verliest , genoeg bewijs om een zaak sluitend te maken , en is deze bekentenis dan wel getoetst op waarheid gezien de omstandigheden waarin zij is afgenomen ?

  • DutchTV zegt:

   Beloningen bestaan niet als gedetineerde echter zodra jij een bekentenis af hebt gelegd worden al jouw beperkingen gestopt omdat er dan geen reden is om jouw van de buitenwereld af tesluiten.

   Of je bewust of onbewust wordt gemanipuleerd denk aan de paskamermoord de Zaanse methode is alles tegenwoordig op beeldmateriaal zo dAT EEN RECHTER LATER KAN TOETSEN of de ondervragers te ver zijn gegaan.

   De enen mens is de ander niet en er zijn velen onschuldig gebleken die ook bekend hadden.

   De veroordeling van Louis hagemann is een van de allergrootste dwalingen geen bekentenis geen bewijs geen alibi helemaal nada toch levenslang.

   Ernst Louwens ligt iets genuanceerder maar is een rechtstreekse aanfluiting door vervalste bewijzen van recherce kortom op juridische gronden had hij nooit mogen vast gezet worden.

   Ik zou over deze vraag van je Ronald een boek kunnen schrijven maar 90% van Nederland intreseert het geen reet tot het hun overkomt.

   • Mustafa zegt:

    Ik snap die link die hier geplaats is niet aangezien dat al in dit artikel staat vermeld vraag me dan af lezen mensen wel of zien ze liever hun eigen woorden staan.

 2. Dreamer zegt:

  Dit is een grote opluchting.” Zo reageert burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland vrijdag op de bekentenis van Jasper S. in de zaak-Vaatstra. Zijn medeleven gaat ook uit naar de familie van de verdachte.

  Oudwoude, waar de verdachte en zijn gezin wonen, valt onder Kollumerland. Volgens de burgemeester is de familie van Jasper S. ,,zeer aangedaan”. ,,Zij zoeken steun bij elkaar. Ze hebben in deze periode grote behoefte aan rust.”

  Bilker maakt ook bekend dat er op zeer korte termijn met de familie en betrokken deskundigen overleg volgt over ,,wat de beste oplossing is met het oog op de toekomst van het boerenbedrijf”. De burgemeester hoopt dat, nu er duidelijkheid is, Oudwoude de tijd krijgt ,,om dit schokkende nieuws in alle rust te kunnen verwerken”.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s