OM erkent fout over Satudarah-leden maar ondertussen is het kwaad al bewust geschiedt


© FOTO ANP.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo zat toch fout toen het op 13 juli meldde dat drie leden van motorclub Satudarah Eastside waren veroordeeld voor gijzeling en mishandeling van twee Almeloërs eind november. Het blijkt dat slechts één van de veroordeelden lid is van de motorclub, zo meldt het OM vandaag.

De drie leden van motorclub Satudarah Gerard ‘Leon’ van D., Guus T. en Kobus K. tijdens de strafzaak in de rechtbank van Breda.© ANP.

Het OM zei in juli dat drie van de vier verdachten op de ledenlijst stonden van Satudarah en zei zich te baseren op betrouwbare informatie. De motorclub zei toen al dat maar een veroordeelde lid is. Het OM heeft inmiddels een ledenlijst gezien die Satudarah heeft verstrekt.

De eerder door Satudarah gevraagde excuses wil het OM volgens een woordvoerster niet alsnog maken. ‘We rectificeren nu en geven zakelijk weer dat we een fout hebben gemaakt.’

De rechtbank in Almelo veroordeelde op 13 juli vier mannen die een man en en vrouw tegen hun wil in een woning hadden vastgehouden. Een van de verdachten had in de woning een hennepkwekerij ingericht, maar de bewoner van het huis had deze ontruimd. De vier mannen kwamen verhaal halen. De rechter legde hen gevangenisstraffen op die varieerden van 18 maanden tot 3 jaar. Drie van hen zijn ook veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Blunder, Corruptie, Fatale Blunder, Frapant, Justitie, M.C., Macht-Misbruik, Media manipulatie, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, O.M., Onrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s