De beste zangeres van Nederland 2012 Berget Lewis


Berget Lewis (24 oktober 1971) is een Nederlandse zangeres van Surinaamse komaf.

http://www.nederland.tv/F/107973 RAYMANN – 18-11-2012 23:05

 

Op jonge leeftijd begon zij als a capella-zangeres en ging in 1986 op tournee door de Verenigde Staten met een gospelkoor.

Lewis begon haar professionele zangcarrière als achtergrondzangeres bij Total Touch en maakte deel uit van Candy Dulfer’s Funky Stuff en de band van Ruth Jacott. Later trad zij op in de theatershow van Angela Groothuizen en Julya Lo’ko (2004) en de kerstshow van Karin Bloemen. In 1998 richtte zij The Berget Lewis Gospel Train op. Met Edwin Evers won Lewis in 2007 het programma Just The Two Of Us en samen traden zij op tijdens het concert van De Toppers in de Amsterdam ArenA. Na het uitbrengen van de single It Don’t Matter (uit de film Bolletjes Blues), kwam haar eerste album Finally uit in 2007. Op 5 april 2012 had zij samen met Danny de Munk de hoofdrol in de live uitzending The Passion in Rotterdam. Zij vertolkte hierbij de rol van Maria.

Lewis deed in 2012 mee aan het TROS-programma De beste zangers van Nederland. Hierbij kreeg ze in de finale alle stemmen, behalve die van haarzelf, en stond dus op de eerste plek. De andere deelnemers waren Ruth Jacott, Freek Bartels, Peter Beense, Nikki, Gerard Joling en de rapper Yes-R.
 
 
Lewis trouwde op 20 juli 2012 voor de wet, en op 21 juli 2012 voor de kerk, met haar vriend Sebastiaan van Rooijen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Concert, Muziek, Muziek clips, Verhalen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s