Bokser Vladimir Klitsjko heeft zaterdag zijn wereldtitels in het zwaargewicht met succes verdedigd tegen Mariusz Wach


Bokser Vladimir Klitsjko heeft zaterdag zijn wereldtitels in het zwaargewicht met succes verdedigd. De 36-jarige Oekraïner won in zijn woonplaats Hamburg op punten van zijn Poolse uitdager Mariusz Wach. Klitsjko, bijgenaamd ‘Dr. Steelhammer’, behield zodoende zijn wereldtitels van de WBA, IBF, WBO en IBO.   In de 2,02 meter lange Wach trof Klitsjko voor het eerst in zijn carrière een tegenstander die langer is dan hij.

Het deerde de jongste van de boksbroers Klitsjko nauwelijks. Hij nam direct het initiatief en wist de stugge Pool keer op keer te raken. In de eerste ronde was het na 20 seconden alraak toen Vladimir met een volle rechtse de pool al deed wankelen.

Wach toonde echter aan over incasseringsvermogen te beschikken, want hij hield het 12 rondes vol. Maar eerlijk gezegd had de scheidsrechter in de 6,7,8, ronde in moeten grijpen toen de pool helemaal aan gort werd geslagen.Dr Steelhamer besloot de  ronde weer zijn gentelmen rol te vervullen om met een duim in zijn mond deze ronde de pool te sparen en weer uit zijn grogyheid stevig op zijn benen te krijgen menig expert en 2 voudigwereldkampioen Tim Witherspoon waren het roerend met mij eens dat de scheids de wedstrijd had moeten stoppen. Daar het onverantwoord was om verder te gaan. 

De jury wees vervolgens unaniem de dominante Klitsjko aan als winnaar.

De Oekraïner boekte zijn 59e zege in 62 partijen. Eerder dit jaar zegevierde de Oekraïense reus in titelgevechten met Jean-Marc Mormeck en Tony Thompson.

De uit de Oekraïne afkomstige Klitschko, wereldkampioen bij de WBA, IBF, IBF, WBO en Ring Magazine, meet 1,98 meter en won 58 van zijn 61 wedstrijden. ‘Dr. Steelhammer’ won goud op de Olympische Spelen in 1996 en is sinds 2000 wereldkampioen bij de profs. Maar alsof het duel met Wach nog niet moeilijk genoeg leek, overleed zijn trainer Emanuel Steward ook nog eens twee weken geleden op 68-jarige leeftijd en moest hij het dus  zonder zijn vertrouwde gezicht in zijn hoek doen.

Vladimir droeg zijn overwinning dan ook op aan zijn Trainer Emanuel

Hoofdgast in de O2 World van Hamburg was Sylvester Stallone. De Amerikaanse filmster heeft samen met de broers Klitsjko de musical ‘Rocky’ geproduceerd. Die gaat volgende week in Hamburg in première.

Eerlijk gezegd wij dachten dat hij daar was voor Rocky 17 THE MOVIE.

16 Jaar aan de top 12 jaar wereldkampioen in alle bondfederatie’s op een na die is van zijn broer, waar hij nooit tegen zal gaan vechten. Maakt van hem de allergrootste fenomeen die Mohamed Ali daarvoor op een 2 deplaat zet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boksen, Film, Film opname, Fotos, Nieuws, Sport, Vechtsporten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s