Amnesty in Actie. Teken de petitie en lees het laatste campagnenieuws


Teken de petitie en lees het laatste campagnenieuws Bekijk in browser

Kom in Actie! | november 2012

Teken de petitie en lees het laatste campagnenieuws.

4weeksforfreedomAles Bialiatski en Nasrin Sotoudeh zitten gevangen voor hun idealen. Acties om ze vrij te krijgen hebben nog niks opgeleverd. Nu is het tijd voor DE poging. En daar hebben we jou bij nodig.We zoeken mensen die vanaf 14 januari vier weken lang vanuit Amsterdam alles op alles zetten om Ales en Nasrin vrij te krijgen. En we zoeken mensen die de actie willen ondersteunen. Door de petitie te ondertekenen. Door de actie te verspreiden. Online. Offline. Via mobiel. Hoe dan ook.
Help jij mee?

Teken de petitie of meld je aan!

‘Persoonlijke betrokkenheid: daar draait Amnesty om’

Amnesty’s Jan Willem Dol vertelt over de campagne om Ales Bialiatski en Nasrin Sotoudeh vrij te krijgen. ‘Alles draait bij Amnesty om persoonlijke betrokkenheid.’

‘Bij deze campagne kun je op verschillende manieren meedoen’, vertelt Jan Willem. ‘Bijvoorbeeld door de petitie te tekenen. En als je tijd hebt kun je meedoen aan de actieteams. Vier weken lang vanuit het pand van Amnesty alles op alles zetten om Ales en Nasrin vrij te krijgen: dat zijn de 4weeksforfreedom. Als teamlid krijg je een stoomcursus mensenrechtenactivisme, met onder andere masterclasses van inspirerende sprekers. Geef je dus op!
Meer achtergrondinformatie over de campagne 4weeksforfreedom plus het hele interview met Jan Willem Dol kun je lezen in het novembernummer van Amnesty in Actie.

 

Nasrin Sotoudeh ©Kosoof.com

Nasrin Sotoudeh

Nasrin Sotoudeh is een Iraanse advocaat en moeder van twee kinderen. Ze verdedigt onder meer mensen die het niet eens zijn met de regering. En ze verdedigt ter dood veroordeelde minderjarigen. Maar nu niet meer. Nu zit ze voor zes jaar gevangen wegens ‘propaganda tegen de staat’.

Lees verder en bekijk de video.

Ales Bialiatski ©Julia Darashkevich

Ales Bialiatski Ales Bialiatski is oprichter van de mensenrechtenorganisatie Viasna in Wit-Rusland. Dat is moedig, want wie in Wit-Rusland opkomt voor vrijheid wordt vaak bedreigd, in elkaar geslagen of gevangengezet. Nu zit Ales gevangen – enkel en alleen vanwege zijn werk voor de mensenrechten.

Lees verder en bekijk de video.

 

Volg Amnesty op Facebook Volg Amnesty via Twitter
Postbus 1968 – 1000 BZ – Amsterdam
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Censuur, Corruptie, Diversen, Doofpot, Drama, dwalingen, Media manipulatie, Misdrijf, Nieuws, Nieuws en politiek, Noodlot Ongeval, Normen en Waarden, Onrecht, Politiek, Rampen, Religie, Schandalig, Tragedie, Verhalen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s