‘Politie weet wie daders van aanslag in Waalre zijn’ En Sinterklaas is een echte kinderviend!


Een uitgebrande auto staat middenin het uitgebrande gemeentehuis van het Brabantse dorp Waalre.© anp.

De politie weet wie de daders zijn van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre maar krijgt het bewijs niet rond. De daders komen van een woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch en ze handelden in opdracht van een prominente bewoner van het kamp in Waalre. Het NOS Journaal heeft dat gemeld op basis van bronnen bij het Openbaar Ministerie.

Waalre laat een deel van het gemeentehuis slopen na de verwoestende aanslag op 18 juli.© anp.

Het NOS Journaal meldt dat op basis van bronnen bij het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie denkt dat er een direct verband is tussen de ruzie van de woonwagenbewoners in Waalre met de gemeente. De opdrachtgever zou gezocht worden voor een drugsonderzoek.
De vluchtauto die de daders hebben gebruikt bij de aanslag leidde naar het woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch. Een poging van de politie om afluisterapparatuur te plaatsen op het woonwagenkamp mislukte, omdat agenten werden betrapt.
‘Doorbraak’ Eerder maakte De Telegraaf melding van een mogelijk verband tussen twee vandaag aangehouden personen en de aanslag op het gemeentehuis van het Brabantse dorp. Beiden meldden zich bij de politie in Valkenswaard nadat gisteren in een woning in Waalre een grote hoeveelheid, zo’n 260 kilo, van de stof apaan was aangetroffen.
De krant sprak van een ‘doorbraak’, maar trok later het bericht in. Omroep Brabant meldde echter dat het onderzoek naar aanleiding van de apaan-vondst op zichzelf staat, en er volgens de politie vooralsnog geen verband is met de eerdere vondsten in een woonwagenkamp  tijdens een FIOD-inval vorige week en een in juni.
Overlast en onrust Burgemeester De Wijkerslooth van Waalre is van mening dat woonwagenkampen bron van ‘overlast en onrust zijn’, en vindt dat kampen definitief moeten verdwijnen. Hij treedt hard op.
De inwoners van Waalre denken dat kampbewoners de aanslag hebben gepleegd uit onvrede over het beleid. Bij de aanslag op het gemeentehuis van het Brabantse dorp werd een groot deel van het monumentale pand verwoest door brand. Het pand wordt nu gesloopt.
‘Gewoon geruchten’ Advocaat Peter van de Laar van de woonwagenbewoners in Waalre gelooft niets van nieuwe berichten over hun vermeende betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli.
‘Volgens mij zijn het gewoon geruchten’, zei hij. ‘Als justitie echt aanwijzingen heeft in zo’n zaak, dan ik me niet voorstellen dat er geen arrestaties plaatsvinden.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Blunder, Corruptie, Diefstal, Diversen, Fatale Blunder, Film opname, Fotos, Frapant, Geluid-tape's, Justitie, Misdaad, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s