FARC richt bloedbad onder soldaten aan minstens 5 doden en 10 zwaargewond


BOGOTA –  In Colombia zijn vijf militair van het regeringsleger gedood door rebellen van de guerrillabeweging FARC. Tien militairen raakten gewond. Dat meldde het leger zaterdag.

Het is het eerste grote incident nadat eerder deze week in Noorwegen officieel een begin was gemaakt met onderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en de FARC die een einde moeten maken aan bijna een halve eeuw dodelijk geweld in het Zuid-Amerikaanse land.

De militairen werden overvallen door de rebellen in een regio nabij de grens met Ecuador die geldt als een FARC-bolwerk. De rebellen maakten gebruik van explosieven.

De Colombiaanse regering heeft meerdere keren een verzoek van de FARC afgewezen voor een wapenstilstand gedurende de onderhandelingen. Daar wil de regering pas over praten als er een akkoord op tafel ligt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Buitenland, Censuur, Corruptie, Drama, Fatale Blunder, Frapant, Macht-Misbruik, Militair ingrijpen, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s