‘MS-13 is gevaarlijkste bende ter wereld’


Een leider van de Mara Salvatruche in El Salvador.© afp.

De Verenigde Staten hebben een Centraal-Amerikaanse bende die opereert onder de naam MS-13 gebrandmerkt als een van de gevaarlijkste criminele organisaties ter wereld. De bende is op een lijst gezet, waarmee het mogelijk wordt de organisatie financieel aan te pakken.

Een bendelid toont zijn MS-13 tatoeages.© ap.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft de uiterst gewelddadige bende zeker 30.000 leden, verspreid over landen als El Salvador, Guatemala, Honduras en Mexico. In de VS telt MS-13 8000 leden. De bende is betrokken bij moorden, afpersing, drugssmokkel en mensenhandel.

MS-13 is op de lijst gezet waarop onder meer ook de Japanse criminele organisatie Yakuza en de Italiaanse Camorra staat. Plaatsing op de lijst geeft de VS mogelijkheden om beslag te leggen op bezittingen van de organisatie en Amerikaanse bedrijven en burgers te verbieden zaken te doen met de groep

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Corruptie, Dagboek, Film, Film opname, Fotos, Frapant, Misdaad, Nieuws, Nieuws en politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s