Ik heb ook nooit mazzel daar gaat mijn AOW:Douane onderschept 8000 kilo coke


Containers in de haven van Antwerpen.© ANP.

De Belgische douane heeft in de haven van Antwerpen een recordvangst van 8000 kilo cocaïne gedaan. De drugs met een waarde van ongeveer 280 miljoen euro waren bestemd voor Nederland. De Nationale Recherche heeft dinsdag in ons land vijf mannen aangehouden, aldus het Openbaar Ministerie.

De drugs zijn maandag aangekomen in Antwerpen en zaten aan boord van een vrachtschip uit Ecuador. De drugs waren verstopt in een container met bananen. Bij controle bleek dat bijna 7000 rechthoekige pakketten onder de bananen lagen. Het totaalgewicht was 8032 kilo.De container, die was bestemd voor een bedrijf in Zoetermeer, kwam dinsdagmiddag aan op het Rotterdamse industrieterrein Spaanse Polder. Het transport werd gevolgd door de politie. Die hield de chauffeur, een 46-jarige Belg, en vier mannen aan die de container uitlaadden. Zij worden vrijdag nog voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.De Nationale Recherche gaat verder onderzoek doen naar de uiteindelijke bestemming, de financiering en de opdrachtgevers van de drugspartij.Volgens de autoriteiten is het de op één na grootste vangst ooit in Europa en de grootste vangst in Nederland en België. De straatwaarde zou nog hoger zijn geweest, vermoedelijk meer dan een half miljard euro. In Nederland werden eerder grote vangsten gedaan, maar die kwamen niet in de buurt van deze partij.

In Vlissingen werd aan het begin van deze eeuw eens 4000 kilo coke onderschept, in Rotterdam in 2005 ongeveer 4600 kilo.

De Rotterdamse dierentuin Blijdorp heeft de 20.000 kilo bananen gekregen die dienden als deklading van de coke.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Misdaad en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s