BBC-icoon Jimmy Savile beschuldigd van pedofilie


Jimmy Savile. © ANP/Kippa.

Vijf vrouwen beweren dat de legendarische BBC-presentator Jimmy Savile, bekend van Top Of The Pops, hen misbruikte toen ze nog schoolmeisjes waren. Savile zou de meisjes hebben verkracht in zijn Rolls Royce en in de studio’s van de BBC. ‘Sir’ Savile overleed in oktober vorig jaar, hij werd 84.

Savile, de eerste en laatste presentator van het muziekprogramma ‘Top of the Pops’, molesteerde de minderjarige meisjes toen hij in de jaren zeventig aan de top van zijn roem stond.
In een documentaire van ITV1 stelt een vrouw dat ze vijftien was toen ze in een Londens hotel haar maagdelijkheid verloor aan de sigaarrokende dj. Ze beweert dat Savile haar regelmatig misbruikte in zijn kleedkamer bij de BBC.
‘Daar stond een kleine sofa en hij liet me daar op neerliggen. Dan deed hij snel zijn ding, zonder emotie. Ik kon er niets aan doen, hij maakte misbruik van me.’
De vrouw beweert verder dat Savile haar in 1974 een kopie van zijn autobiografie cadeau deed, met daarin de handgeschreven boodschap ‘No Escape!’. Getekend: ‘Your keeper’.
The Sun stipt aan dat sommige beschuldigingen die in de documentaire ‘Exposure: The Other Side of Jimmy Savile’, die woensdag wordt uitgezonden, “te expliciet zijn om in een familieblad af te drukken”.
Caravan aan meisjesschool Savile, die meer dan 50 miljoen euro inzamelde voor diverse liefdadigheidsinitiatieven, zou in de jaren zeventig ook zijn zinnen hebben gezet op de leerlingen van een meisjesschool in Surrey.
Fiona was veertien toen ze werd uitgenodigd in het publiek van Saviles show ‘Clunk Click’. Daarna, zo beweert ze, werd ze door hem verkracht.  ‘Hij had een alkoof in zijn kleedkamer en nam je mee achter het gordijn. Hij wilde dat je op zijn knie ging zitten terwijl hij op de stoel ronddraaide’, verklaart de vrouw.
Ze voegt er aan toe dat Savile zijn Rolls Royce gebruikte om meisjes te lokken. ‘Dan reed hij langs de school en pikte hij meisjes op. De eerste keer dat hij me misbruikte was op de achterbank van zijn auto’, zegt Fiona.
Isolatiecel Charlotte, die ook veertien was, verklaart dat de schooldirectie haar niet geloofde toen ze verklaarde dat Savile haar had misbruikt. ‘We gingen allemaal zijn caravan binnen en Jimmy Savile was er en de leraar zei ‘hij gaat een opname maken en die gaat hij op de radio spelen’. Ik herinner me dat ik op zijn schoot zat. Het volgende dat ik weet, is dat zijn hand op mijn borst lag. Ik ging uit mijn dak en twee van zijn medewerkers sleurden me uit de caravan. Hoe ik zulke vreselijke beschuldigingen kon maken, kreeg ik te horen. Ik werd naar de isolatiecel gebracht en daar sloten ze me twee of drie dagen op.’
Nog een ander meisje beweert dat Savile haar een dozijn keren lastigviel en haar verkrachtte toen ze zestien was.  Volgens een woordvoerder van de BBC bracht ‘uitgebreid onderzoek’ van Savile’s dossier geen verhalen over wangedrag aan het licht.
Dit bericht werd geplaatst in Buitenland, Censuur, Nieuws, Pedosexueel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s