Bram tegen Fiod ‘Geld was van een suikertante’


Volgende week wordt het een mediacircusje bij de Raad van Discipline, als deze zitting houdt inzake Bram Moszkowicz.

Die moet daar in persona komen uitleggen over grote contante bedragen die hij heeft uitgegeven in de jaren 2003 tot 2006. De FIOD vermoedt dat de strafadvocaat, schrijver en tv-presentator, cash van cliënten heeft ontvangen die hij niet in de boeken heeft opgenomen.

Moszkowicz zou tegen de FIOD hebben verklaard dat het geld afkomstig was van een ‘suikertante’, zo meldt Quote.

Een ‘zeer goed ingevoerde bron’ heeft Quote gemeld ‘met 99% zekerheid’ te weten dat Moszkowicz heeft gezegd aan de belastingambtenaren dat de uitgegeven contante bedragen afkomstig waren van ‘een suikertante in Frankrijk’, die hem zo nu en dan een tonnetje toestopte. Deze vrouw is helaas overleden en kan dit dus niet bevestigen.

De FIOD zou een naheffing hebben gestuurd naar nabestaanden van de suikertante in kwestie. Die zijn nu woest op Bram Moszkowicz, omdat het een ‘onzinverhaal’ zou zijn.

Tussen 2003 en 2006 zou Moszkowicz meer dan een miljoen euro contant ter beschikking hebben gehad, een slordige 20.000 per maand, die met name in de PC Hooftstraat zou zijn uitgegeven. De Belastingdienst heeft inmiddels beslag gelegd op zijn kantoorpand aan de Amsterdamse Herengracht. Bram Moszkowicz verliet de maatschap, hoewel dat niet met de belastingperikelen van doen zou hebben, volgens het bedrijf.

Deken Germ Kemper van de Orde van Advocaten in Amsterdam heeft de zaak deze zomer aan de tuchtrechter voorgelegd.

Presentator Moskowicz heeft in RTL Boulevard gesteld dat aannemen van contante bedragen schering en inslag is in de advocatuur. Maar in zijn autobiografie schreef Moszkowicz zelf: ‘Het principe is simpel. Betaling in contanten van bedragen boven de 25.000 gulden is uit den boze.’

Een voormalig advocaat van het kantoor heeft aan Quote verteld dat Moszkowicz vooral leunt op stafjurist Arnoud Comans die veel pleitnota’s schrijft maar nu mogelijk het schip aan de Herengracht gaat verlaten, hetgeen een enorme tegenslag voor Bram Moszkowicz zou betekenen.

Zie Quotenet.

Bron crimesite

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in LEAKS, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bram tegen Fiod ‘Geld was van een suikertante’

 1. Bosgeus zegt:

  Wat mij vooral zorgen baart, is dat die beroepsgroep enorme salarissen verdienen met misdaden door een ander begaan. Moszkowicz is niet de enige advocaat in Nederland. Klanten van die lui worden gedwongen zo iemand in de hand te nemen.

  Wel een beetje onvoorzichtig, dat hij dat zwart geld niet voorzichtig witwast zoals, zoals hij toch had kunnen afkijken van veel van zijn klanten. Gift is toegestaan volgens de wet. Hij gebruikt alleen juridische strategie, voor zijn veel te late witwas poging. Hij had een BV moeten opzetten of zo iets. Dat kantoorpand vervolgens moeten huren van zijn eigen vereniging of stichting, in plaats van op zijn eigen naam. Of weggeven aan iemand, die hem dan weer een gift geeft.

  Nouja, belasting ophalers zijn natuurlijk nog erger dan advocaten, aanklagers en rechters.
  Altijd leuk als ze zo met elkaar in de clinch liggen.
  Tollenaars, zondaars en Schriftgeleerden.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s