Levenslang geëist tegen Anthony K.


ROTTERDAM – Anthony K. gaat als het aan justitie ligt levenslang de cel in voor de gewelddadige verkrachting en dood van het 10-jarige meisje Jennefer van Oostende in oktober in Rotterdam. De officier van justitie vroeg maandag bij de rechtbank in Rotterdam vrijspraak voor moord.

 
 
De 26-jarige Anthony De 26-jarige Anthony Foto: Facebook
Ads door Google
Reclames Online
Adverteren op Google vanaf € 0,01 per klik. Binnen 15 min. online!
http://www.Google.nl/Adwords
Meelopen op Verloskamer
Als gediplomeerd Obstetrie verpleegkundige meelopen
http://www.umcn.nl/meelopen
Maak Je Eigen Webshop
Gratis webshop zonder technische voorkennis. Probeer het direct!
http://www.nederlandverdientonline.nl

Het Openbaar Ministerie (OM) wil een veroordeling voor gekwalificeerde doodslag: K. heeft Jennefer om het leven gebracht om te verhullen dat hij haar heeft verkracht, aldus justitie. K. heeft bekend dat hij het meisje heeft gedood, maar ontkent de verkrachting.

Hij heeft Jennefer in zijn woning gewurgd, zegt het OM. Ook zou hij haar hebben verkracht. Het lichaam van het meisje werd op 10 oktober gevonden in zijn woning, verpakt in vuilniszakken en verstopt in de slaapbank waarop K. lag te slapen toen hij werd gearresteerd.

Aan de dood van Jennefer ging een ruzie over een bioscoopbezoek vooraf. Volgens het zoontje van K. zou de verdachte het meisje naar de kelder hebben meegenomen en hebben geschopt en met een plank hebben geslagen. K. gaf de rechters nauwelijks antwoord op hun vragen. „Ik vind het heel moeilijk om daarover te praten”, zei hij dan.

K. is de ex-vriend van Jennefer’s zus, met wie hij twee kinderen heeft. Zij „hebben veel meegekregen van wat er is gebeurd, zonder dat ze daaraan zelf conclusies kunnen verbinden”, stelde het OM. Jennefer speelde op de bewuste zaterdag bij K. thuis met de kinderen.

Aan de familie van Jennefer vertelde K. dat zij vroeg op de avond op de fiets was gestapt naar haar vader. Daar kwam ze nooit aan en dus zette de familie een zoekactie op touw. De zus van Jennefer pikte een dag later haar kinderen (3 en 5 jaar) op bij K. Haar zoontje vertelde in de auto wat hij had gezien. Ze belde K. vervolgens om uitleg. De politie luisterde dat gesprek af en arresteerde K. enkele uren later.

K. weigerde mee te werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC) en is daarom volgens het OM volledig toerekeningsvatbaar. Waar K. van wordt verdacht, vindt het OM zo gruwelijk, dat het een levenslange straf op zijn plaats vindt

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Misdaad, Misdrijf, Moord en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s